|
Příspěvky uživatele - 122.179
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rybíz, angrešt, 30.9.2009 Kdyby všechno tak dobře kořenilo jako rybíz... Jen červený Jonkheer van Tets je trošku línější, raději zkuste hřížení.A nikdy nezapomínejte zalévat. AB | | Měření lihoměrem, 29.9.2009 U vína je potřeba sledovat počáteční min. cukernatost (21 st.Kl.),aby procento alkoholu po vykvašení nekleslo pod stabilizujících 11 % alkoholu(proti octovatění a p.)U kvasu je dobré měřit moštoměrem záverečnou hodnotu.Nemá cenu vypálit kvas při... celý příspěvek > | |
| | Ochuceni palenky, 26.9.2009 Doufám, že vyloužené ovoce(nenamixované) příště nevyhodíte a namočíte alespoň do horké čokolády... | | Neroste a neroste, 25.9.2009 Na to vemte jed! Réva je nezlomný kultivar a umí si najít to své.Včetně tepla, které je ve skále akumulováno. A to bude možná větší než v Brně. | | Duo hrušeň, 25.9.2009 Je dobře, že profici vycházejí vstříc amatérům.Určitě zvolí vhodné odrůdy co do vzrůstnosti a odolnosti proti chorobám.Nelze než doporučit. AB | | Dá se ještě roubovat?, 25.9.2009 Nedostatek mízy už je i u broskvoní a ty se dají roubovat co nejpozději.Pro jistotu očkuji také v době, kdy je mízy dostatek a nehrozí přízemní mrazíky. AB | | Ochuceni palenky, 25.9.2009 Prodávají se různé esence, zvýrazňující různé druhy ovoce, ale to je umělá "syntetika",nic přírodního.Používají to různí kramáři, kteří kdysi zjistili, že např.i z hroznů se dá dělat víno. | | Duo hrušeň, 25.9.2009 Jen roubovat resistentní odrůdy a zdravé rouby, jinak máte smůlu! Měl jsem každou větev jinou odrůdu, jen nevím, který roub měl kaménkovitost. AB | | Dá se ještě roubovat?, 24.9.2009 Ano, pro hrušně je dost pozdě, míza je pryč, snad ještě ty broskve... AB | | Koňský/kravský hnůj, 24.9.2009 Nevím, kdo by to vyslovil.Koňský hnůj je záhřevnější než kravský, nikoliv lepší.Hodí se jako nastýlka do pařenišť, ale co do hnojivosti kravský hnůj nedohoní.Nedostatek kravského je někdy suplován koňským(v granulích). | |
| | Jak rozmnožit oleandr, 24.9.2009 Ze semen nikdy nenaroste původní rostlina, ale zcela nová generace.Může být barevně shodná, ale také ne, květy mohou být stejně velké, nebo menší a dokonce i větší.Pokud chcete mít zaručeně stejné vlastnosti, pak množte jenom řízkováním.Ale to už... celý příspěvek > | | Stříkáte v zimě proti monilioze?, 20.9.2009 Pozdní postřik se provádí před sklizní tak, aby rezidua postřiku neškodila zdraví(což je diskutovaná otázka).Větší důraz bych dal kromě prevence ještě na postřiky proti škůdcům (obalečům a pod.)Proti bodavému hmyzu a ptákům ale obrana není(jedině... celý příspěvek > | | Stříkáte v zimě proti monilioze?, 19.9.2009 Čím je strom starší (ať už jde o jádroviny nebo peckoviny),tím je monilií většinou víc postižen, na větvích se množí moniliové "přísušky",které stejně jako pod stromem jsou na jaře zdrojem nové nákazy.Boj s touto nákazou je... celý příspěvek > | | Šarka, 18.9.2009 Semenáč z pecky sice šarku nezdědí, ale nikde není řečeno, že je vůči ní odolný, nebo aspoň tolerantní.Mšicemi, puklicemi i nářadím lze šarku přenést.A to je ten problém.Nemoc se nedědí, ale vnímavost ano. AB | | Pálenka - letos poprvé, 18.9.2009 Asi je to tím, že běžně je vidět míchačku ocelovou, z nerezu jsem žádnou neviděl.A proto jsem něco nadhodil o umělé hmotě.Podobně jsem si zavtipkoval u odšťavňovače s použitím odstředivky pračky JETAS, která je kombinací nerezu a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|