Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kolko odobrat metylalkoholu, 14.2.2010
Ono to s tím oslepnutím není tak zlé, protože etanol je jakýmsi antijedem, prostě snižuje jedovatost metanolu CH3OH, ovšem tohoto alkoholu se v ovocných destilátech objevuje skutečně minimum. Metanol je součástí úkapu a je vedle dalších složek,... celý příspěvek >
1. výpal ma barvu jako Glacidet - modrozelenou, 14.2.2010
Odpověď pro pana Jirku: Vy jste prostě po konci pálení nezaplavil měděné nádoby vodou. Takže Vám na povrchu mědi vznikl hlavně octan měďnatý, případně jiné měďnaté sloučeniny organických kyselin, které jsou modré, protože hexaaquoměďnatý kation... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 12.2.2010
Myslím, že Váš názor, že destilát z durancií je „propadák“ není správný. Každý, kdo se někdy stal šampiónem soutěže ovocných destilátů, by s tímto názorem živě nesouhlasil. Mně se to podařilo na největší a nejstarší soutěži ovocných... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 18.1.2010
Nepochybně k jakési ztrátě etanolu během kvašení dochází. Toto množství je definované Henryho zákonem. Bylo zjištěno, že tenze par nad kapalinou je dána součinem molárního zlomku (v tomto případě tedy etanolu přítomného v máči) s Henryho konstantou,... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 22.12.2009
Molární hmotnost sloučeniny je molekulová hmotnost vyjádřená v gramech. V 1 kg sacharozy nejsou 3 moly, ale pouze 2,92 mol. Ovšem v 1 kg glukozy či fruktozy je 5,56 mol. Takže z 1 kg sacharozy vzniká 538 g etanolu, zatímco z monosacharidů pouze 511... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 21.12.2009
Takže ještě jednou: Disacharidy se štěpí na 1 mol glukozy (tzv.hroznový cukr) a 1 mol fruktozy (tzv.ovocný cukr). Každý z těchto cukrů poskytuje kvasným procesem 2 moly etanolu a 2 moly oxidu uhličitého. Tudíž není jedno, zda-li použijete řepný cukr... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 20.12.2009
Děkuji za zájem, ale nepočítáte správně. Je to dokonce víc, než-li 11,9%, protože sacharoza je složena z jedné molekuly glukozy (aldoza) a jedné molekuly fruktozy (ketoza), obě zkvasitelné, nicméně přeměna cukrů neprobíhá kvantitativně (do nuly) a v... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 18.12.2009
Ale to si ze mě děláte legraci! Snad byste si mohl přečíst můj příspěvek z 16.10. Petr Šlosar
Slivovice vs. calvados, 17.12.2009
Věřím Vám To, ale degustace destilátů o tom není. Někdy si říkám, jestli bych neměl napsat něco o tom, podle jakých degustačních systémů se u nás hodnotí destiláty a jednotlivé systémy porovnat. Jde jen o to, zda-li by to vůbec někoho zajímalo.... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 12.12.2009
Děkuji za informaci, knihu jsem si hned objednal. slosar-petr@seznam.cz
Slivovice - kvas, 23.10.2009
Člověče nešťastná, Vy jste chtěl z té hruškovice udělat kojenecké pití a ono se to zakalilo. Pán Bůh Vás za to potrestal. Časem možná zákal ustoupí, ale opalescence tam zůstane na věčné časy a nikdy jinak. Totiž proč: Těmi vonnými komponentami v... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 16.10.2009
Co si počít s nadúrodou jablek? Vykupují se za zanedbatelný peníz a rychle se kazí. Proto je lépe se pohlédnout po nejbližší moštárně, kde se dá ze sto kilogramů jablek získat 60 litrů moštu, ale někde umí i víc. Jablečný mošt je výchozí surovinou... celý příspěvek >
Pálení z hrušek - vedení kvasu, 10.9.2009
Rozhodně Vám nedoporučuji vysiřovat prostor nad kvasem, oxid siřičitý je velice jedovatý nejen pro kvasinky, ale i pro našince. Samozřejmě, že křísotvorné kvasinky byste rovněž zničil, ale co bude s kvasem? Doporučuji přidat 400 ml 20% kyseliny... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 4.9.2009
Rád bych připojil několik pozorování a poznatků se zakládáním švestkového máče a dodal několik poznámek k ošetření hotového destilátu. Švestkový máč je jeden z nejstabilnějších máčů vůbec, pokud je připraven z drobných švestek, na rozdíl od třešní,... celý příspěvek >
Merunka na pálení, 24.8.2009
Meruňkový kvas se musí zakládat z přezrálých, nejlépe padaných plodů, které nesmí být nahnilé ani se stopami plísní. Plody se musí jakýmkoliv způsobem rozmačkat, pokud je jich více, tak třeba i rozšlapat, ovšem pozor na poškození pecky. Meruňková... celý příspěvek >
Další diskuze:  21222324  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika