Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tabulka na správné změření kvasu, 17.11.2010
16% -ní roztok např.cukru vytvoříte tak, že 16 kg cukru rozpustíte v 84 l vody. Takto získáte 100 kg 16 %-ního roztoku, ale hektolitr to nebude, protože hustota např.cukru je větší než-li jedna. slosar-petr@seznam.cz
Slivovice vs. calvados, 11.11.2010
Samozřejmě, že máte pravdu. Bohužel je dnes téměř jisté, že každý čin, který obarví švestkový destilát, chci říci slivovici, způsobí změnu chutě destilátu a to je neodpustitelné. Stále jsme svědky této činnosti např. v roce 2008 založila firma RJ... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 11.11.2010
A Vy víte, jak teplá či studená voda má deflegmátorem protékat? Já vím, že to nevíte. Proč? No, protože každým okamžikem se koncentrace lihu ve vařáku mění v tom smyslu, že ubývá koncentrace lihu a narůstá koncentrace přiboudliny a nikdo neví, jaký... celý příspěvek >
Pozdní hrušky na pálení, 3.11.2010
Zdravím Vás pane doktore. Jasně, že máte pravdu, pokud přídavek cukru chápeme jaksi "absolutně". Ale je to složitější, protože v mnoha ovocných druzích je vedle zkvasitelných sort cukrů přítomen také sorbit, který zkvasitelný není, ale celkovou... celý příspěvek >
Pozdní hrušky na pálení, 28.10.2010
Je mi jasné, že jdu s křížkem po funusu, vždyď odpovídám na dotaz, který je rok starý. Ošetření hruškovo máče je složité a není mi známo, že by existoval z tohoto hlediska "horší máč"! Především je třeba abyste na 200 l máče použil 400 ml 20% kys.... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 24.10.2010
Myslím, že jste provedl velmi úspěšný pokus a po naředění destilátu získáte ovocný destilát i bez nepřijemných dochutí nejen pachových vad, tedy prostý dokapu, což je největší problém stávajících palíren. Rovněž malý zbytek alkoholu ve... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 18.10.2010
Pokud Vás zajímají nejnovější pokroky v technologii výroby ovocných destilátlů, doporučuji Vám návštěvu palírny v Malé Ledské u Častolovic. S vlastní technologií Vás samozřejmě neseznámí, protože ta se utajuje, ale uvidíte 150 l vařák s kolonou... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 17.10.2010
V destilační koloně si může člověk určit kolikrát chce pálenku přepálit obohatit o lihovatost a přidávat rektifikačním patrem aroma. Vážený pane, Vy snad v té destilační koloně vysedáváte? Tak to máte problém, protože se v koloně setkává... celý příspěvek >
Šípkovica ako ma to, 11.10.2010
Upřimně řečeno, raději bych trhal šípek, než-li rakytník řešetlákový, ale 50 kg? No, to bych se snad raději stal abstinentem, ale věřím že to může být chuťově zajímavý destilát. Cukru, tedy sacharozy se nebojte, než-li dojde k jeho zkvašení, musí se... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 11.10.2010
Vážený Jene, prostá odpověď vyvolává vždy další otázky. Pokud jste, jak sám říkáte, pole neorané, nezbývá než-li studovat. A nečekejte, že první pokus bude hned skvost, to byste se už nemohl zlepšovat! Takže pro začátek Vám doporučuji již výše... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 6.10.2010
Upřimně řečeno, nevím. Jde o to, že moštováním se logicky zbavujeme jisté jablečné, tedy pevné hmoty, která je jaksi vyřazena ze soutěže. Ze zkušeností se ví, že takto vznikající calvadosy jsou jedinečné a nic proti tomu. Francouzi ví své.... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 6.10.2010
Souhlasím, určitě ne, včelí vosk je v máči indiferentní komponentou, která nezpůsobí chuťovou kontaminaci, ale ty výlisky z moštování? To je přeci skvělý materiál a donor úžasných komponent, proč toho nevyužijete? Zalil bych je převařenou,... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, 6.10.2010
Výše uvedený příspěvek je na špatném místě. Je to odpověď pro dr. Miloše Vysloužila ze dne 19.10. Zdraví P.Š.
Odvětrání slivovice, 5.10.2010
Ano, je to přesně tak. Pachutě v destilátu jsou způsobeny přítomnou přiboudlinou, tedy směsí vyšších alkoholů (tzv. amylalkoholů, též pentanolů - celkem 6 isomerních sloučenin, dále vyšších esterů kys. octové a jejích derivátů, atd. atd.) Snad... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, 5.10.2010
Provzdušňování jakéhokoliv destilátu jsem již před několika lety opustil pro celkově negativní výsledky. Nejde až tak o to, že se zvýší tenze ethylalkoholu nad hladinou, což vede pochopitelně ke ztrátám (dále Henryho zákon). S touto skutečností jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika