Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kompostér, 19.9.2011
Prkenná ohrada na kompost mi vydržela necelých 10 let. Shnilo nejen dřevo, ale i pozinkované vruty. Dřevěná prkna lze nahradit plastovými prkny - jsou trochu dražší, ale vydrží asi nafurt.
Kidd´s orange, 19.9.2011
Která liuteratura uvádí jako rodiče Kida  Golden Delicious?  Menší šťavnatost odrůdy vnímám taky, ale chuť je natolik dobrá, že to nevadí. Aspoň plody málo vadnou a hnijí.
Uchování moštu bez sterilace, 16.9.2011
Tlak pry lahev zvladne a lih (burcaku) obsah konservuje.Nemam overeno. Mám to ověřeno. PET lahve skutečně tlak zvládnou. Obsah není konzervovaný lihem (tolik ho tam není), nýbrž zřejmě přetlakem CO2. Chuť šumivého moštu je svěží, problém ale... celý příspěvek >
Jakou letní jabloň?, 15.9.2011
Roubování odrůdy James Grieve na několik stomů z důvodu lepšího opylení považuji za zbytečné.  1. J.G. roste slaběji než většina ostatních odrůd a takové stromy s různě vzrůstnými odrůdami se hůře tvarují. 2. Nabyl jsem zkušenost (ale možná je... celý příspěvek >
Škůdce na Morele pozdní, 14.9.2011
Je to tak, jak píše pan   Josef
Test na metanol, 14.9.2011
v dokapu probíhá destilace při stále vyšší teplotě, kdy intenzivně těká poslední díl metanolu a z tohoto důvodu se musí dokap co nejdříve oddělit od jádra Této větě nerozumím. Myslel jsem si, že v dokapu se destilují vyšší alkoholy, a jiné látky,... celý příspěvek >
Odrůdy do vyšších poloh, 14.9.2011
...co byste mi doporučil jako vhodnou kombinaci tak aby byla úroda dobře rozložená po celý rok? Vycházejte ze skutečnosti, že letní jablka se jedí v době sklizně a pár dní po ní, podzimní těsně po sklizni a pár týdnů po ní, zimní pak asi od konce... celý příspěvek >
Odrůdy do vyšších poloh, 13.9.2011
Všechny jmenované odrůdy se hodí do vyšších poloh a hodí se i pro vyšší tvary - polo a vysokokmeny. Existují-li plodnější či chutnější odrůdy nechci řešit. Spíš bych zvážil, zda je nutné volit dvě podzimní odrůdy (Croncelské a Matčino) s poměrně... celý příspěvek >
Škůdce brambor, 12.9.2011
Brambory mohly vyžrat myši, slimáci, drátovci a možná další škůdci.. Stonožky mohou lovit drobné živočichy, které se v bramborách skrývají nebo přiživují. 
Škůdce brambor, 12.9.2011
Stonožka je dravá, brambory nežere.. To, že jste ji našli v bramboře, ještě neznamená, že ji vykousala.
Jakou letní jabloň?, 12.9.2011
Su popleta.
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 11.9.2011
Měl jsem na mysli křížence těchto nepříliš chutných odrůd (Produkta, Denár) s Matčinem. Nejlépe, aby se geny srovnaly tak, že by po Matčinu získaly nové odrůdy chuť, po Produktě,  Denáru růstové vlastnosti,  odlnost na strupovitost,... celý příspěvek >
Jakou letní jabloň?, 11.9.2011
Vlastní zkušenost s novými letními odrfůdami nemám. Ale podle jejich názvu hádám, že Miodar bude asi Mio x Darja, Mivibe zřejmě Mio x Vistabela, Zita je kříženec Discovery x Mantet, jak psla paní Lída. Tedy ve všech případech jde o kombinaci... celý příspěvek >
Slivon čim hnojit, 11.9.2011
Záleží do jak vyhnojené půdy budete švestky sázet. Na dno jámy můžete nasypat fosforečné a draselné hnojivo, zeminu v jámě promíchejte s kompostem nebo koupeným substrátem, u kyselé půdy i s trochou vápence. Slepičinci bych na podzim nehnojil, spíš... celý příspěvek >
Kam se poděl Šampion?, 11.9.2011
Šampion prolomil asi před 35 lety hegemonii odrůdy James Grieve mezi podzimními jablky. Téměř se jí vyrovnal v plodnosti, v chuti i ve skladovatelnosti ji překonal.  Sympatické byly i malé nároky na teplo a počasí při opylení. Bohužel je citlivý... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika