|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Cukernatost hrušek?, 29.9.2011 Jistě, z hlediska kvašení může hruškovému kvasu propspět přimíchání kyselých podrcených jablek. Ale charakteru a i vůni hotového destilátu kombinace s jablečným aroma nejspíš trochu ublíží. Tento efekt kyselina nemá.
Co... celý příspěvek > |  | Slivovice zapáchá po acetonu, 29.9.2011 Jestli se nejedná o sudy dřevěné, nýbrž jde, jak je dnes obvyklé, o sudy plastové, tak je stačí důkladně vymýt Pokud kvas v takovýchto sudech bude páchnout, nemůžou zato s velkou pravděpodobností načichlé sudy dvouletým kvasem, nýbrž špatné... celý příspěvek > |  |
|  | Ako spravne vypestovat jesenny cesnak?, 27.9.2011 Máte pravdu, zelené hnojení v době výsadby česneku ještě nebude rozložené, tak by se i stroužky blbě vysazovaly (uporavovala půda).
Já vysévám zelené hnojení prakticky po všem, co sklidím, když neplánuji nic dalšího před... celý příspěvek > |  | Kam se poděl Šampion?, 27.9.2011 Nu, pane Paľo, ono to s těmi vyššími polohami není tak jasné. Mohu odpovědně říci, že například Matčino, jaderničky, ale i Rubín a Bohemia jsou lepší, vybarvenější, šťavnatější právě z vyšších poloh včetně mtazových kotlin.
Skutečnost,... celý příspěvek > |  | Ako spravne vypestovat jesenny cesnak?, 27.9.2011 Hnojem bych určitě nehnojil. Jediné, co bych nyní do půdy přidal, je kompost a písek, příp. zelené hnojení..
Česnek ztasaďte co nejpozději, těsně před zamrznutím půdy.Pokud není extrémní sucho, zálivka během roku není nezbytná. |  | Vyčistění beček na kvas, 26.9.2011 Pokud barely nebudou ničím cítit, tak by se asi na převoz slivovice z palírny použít daly. Na delší skladování bych ale každopádně použil skleněné nádoby. |  | Kam se poděl Šampion?, 26.9.2011 Na Šampionu a později Rubínu jsem si v době jejich průniku na trh cenil především to, že kvalitní jablka, velikostí, i chutí srovmatelné s tehdejšími dovozovými Goldeny, Jonathany se urodily i v chladných vyšších polohách. Dokázaly překonat místní... celý příspěvek > |  | Jaká švestka do mrazové kotliny?, 26.9.2011 Mrazová kotlina není pro žádnou švestku ideální polohou (mám ji taky).
Poměrně nenáročná je Wangheimova. Ale zrovna letos mi v květu pomrzla. Odolné a se jeví být velkoplodé myrobalány (Obilknaja, Zurna, Otmar, Rumjanaja... celý příspěvek > |  | Kam se poděl Šampion?, 26.9.2011 Myslím, že nelze porovnávat Šampion - "levné" nenáročné, velmi plodné podzimní jablko dobré chuti, ale náchylné na c horoby a s krátkou skladovatelností s odrůdami jako Rubinola či Topaz - pěstitelsky náročnějšími, ale odolnými vůči... celý příspěvek > |  | Kam se poděl Šampion?, 23.9.2011 Ako je možné, že odrody, ktoré nepochádzajú z priameho kríženia Coxovej renety, ale až jej "dcér", majú oveľa výraznejšiu chuť po koxovke, ako priame krížence?
Já nevím. Ale je otázkou, zda všichni kříženci jsou skutečně potomci odrůd... celý příspěvek > |  |
|  | Durancie a šárka, 23.9.2011 V čem je Vítek lepší než běžná durancie? |  | Kam se poděl Šampion?, 22.9.2011 Pane Polehlo, kdy konečně pochopíte, že nikdo z diskutujících není agesntem šlechtitelské či školkařské firmy an i obětí mediální kampaně (jaké taky?), nýbrž všichni popisují jen a pouze své dojmy a zkušenosti s odrůdou - nic víc |  | Čím natřít novou udírnu z dřevěných palubek?, 22.9.2011 Zvenku čímkoli, zevnitř asi ničím. Já to vevnitř kdysi natíral vodním sklem, ale je to asi zbytečné., |  | Kam se poděl Šampion?, 22.9.2011 Za totality jsem si skutečně cenil toho, že Šampion málo trpěl houbovými chorobami. Padlím údajně vůbec (nemohu posoudit, u nás neměl padlí ani Jonathan), strupovitostí minimálně, stejně jako později Rubín. Oproti Melbám, Mantetům, Goldenům,... celý příspěvek > |  | Odruda?, 22.9.2011 Poijem "rybízlák" neznám, ale logiku by mělo nazývat tak červené Astrachány, které byly dřív dost rozšířenou odrůdou. Zrály současně nebo těsně po rybízech, měly taky červenou barvu a byly podobně kyselé. |  |
 |
|
|
|