|
Příspěvky uživatele - 123.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řasa v jezírku teď na jaře, 17.5.2012 Sůl jsem dával nějakou přírodní, bez jódu, určenou přímo do jezírek (aspoň podle popisu obalu). Cena cca 9 Kč za kg.
Cukr - zajímavá otázka. |  | Spuštění filtrace - 2012, 16.3.2012 Samotná výměna lampy mi problémy nečiní, spíše pak nasadit celou elektroniku do víka filtru. To nejde nejdříve povolit, pak se tam špatně vkládá, jde těžko otočit. Fígl nemám, vždy to nějak nakonec zvládnu.
Ale bohužel jsem někde ťuknul s obalem... celý příspěvek > |  |
|  | Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku, 30.6.2011 Mám filtraci - Gardena PF 15000, sice asi nic moc, ale na mé jezírko 2 kubíky to bohatě stačí.
Standardní filtrační média (filtrační molitan, plastové koule, trocha zeolitu) jsem ještě doplnil o siporax.
Bude tedy lepší nalít bakterie přímo do... celý příspěvek > |  | Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku, 21.6.2011 Rád bych se zeptal trochu více na ty bakterie do septiku. Zatím jen sbírám zkušenosti, jezírko mám krátce a jen docela malé, cca 2 m/3.
Letos jsem začal používat na základě informací zde na fóru Algae Away na řasu a Pond Protec na ochranu kačírku v... celý příspěvek > |  | UV lampa - jak zapínat, 29.4.2011 Zajímavý postřeh.
Pokud mám UV lampu zapnutou celou sezónu - tedy cca 8 měsíců, je to celkem 6 000 hod, což je tak životnost.
Ale vzhledem k tomu, že výkon na mé jezírko je zbytečně velký, asi to dva roky vydrží.
Tak to možná ještě přehodnotím. |  | Probuzení jezírka, 18.3.2011 Děkuji za rady. Dnes ráno už je voda krásně čistá, vidím v pohodě na dno. Mám objednané bakterie, jak dojdou, hned je tam dám, snad to pomůže držet řasy na uzdě.
Mám však ještě jeden malý problém - když ometu řasu, tak se zbytky dostanou ke břehu na... celý příspěvek > |  | Probuzení jezírka, 17.3.2011  Foto jen narychlo mobilem, včera večer jsem ometl řasy z kačírku z břehů, takže jsem vodu opět zakalil. Foto je z rána, filtrace to přes noc trochu pročistila. |  | Probuzení jezírka, 16.3.2011 Děkuji za odpověď.
Jde mi hlavně o tu rovnováhu v jezírku. Nevím, zda tam nějaká je - v 2 000 litrech. Někdo psal, že rozhodně NE, že voda nemá nějak jinou kvalitu, že 2 000 litrů je hrozně málo na vytvoření nějakých přírodních... celý příspěvek > |  | Probuzení jezírka, 16.3.2011 jaké bakterie používáte? Dík za info. |  | Přídavný filtr, 20.8.2010 Díky za info. Stávající filtraci jsem už doplnil do plna siporaxem. Sice jsem pak sledoval ve fóru, že jeho účinek není zas tak moc super, ale já jsem spokojen. Tak čistou vodu (tedy na pohled, bez měření) jsem dříve neměl - mám tam nově dva... celý příspěvek > |  |
|  | Hnědá voda, 12.7.2010 Mohu se zeptat, jak velké klubko měděného drátu na jak velké jezírko? Díky za odpověď. Pavel |  | Řasy v jezírku (vláknité) - prevence, 29.9.2009 Dobrý den všem,
od léta mám nové minijezírko a tak tu občas teď něco řeším. Dozvěděl jsem se tu mnoho zajímavých názorů a rad. Všem děkuji za ochotu.
Potřeboval bych ještě poradit ohledně řasy - vláknité. Všude se řeší, jak se jí zbavit. Sám jsem... celý příspěvek > |  | Automatické dopouštění vody, 17.9.2009 Díky za rady. Připojení plánuji na vodovod, takže čerpadlo tam nebude. Hadice bude položená pod trávníkem v zemi.
Snad bude regulátor spolehlivý, ale možná ještě zvážím nějakou pojistku. |  | Ztráta vody v jezírku, 14.9.2009 Rád bych znal současný stav úbytku vody u více majitelů jezírek, hlavně u těch menších jezírek. To je nás jen pár, co jim ubývá voda, nebo to řeší i ostatní a už ví, zda je to normální, nebo ne.
Jak jsem psal výše, jezírko mám necelé dva... celý příspěvek > |  | Ztráta vody v jezírku, 14.9.2009 Tak teď jsem trochu nahlodán, bral jsem to automaticky jako odpar, jezírko je nové, fólie vcelku, od začátku se ztrácí cca 0,5 cm denně, stavba byla dokončena v červenci ve velkých vedrech. Takže určitě se něco odpařovalo.
Dal jsem si tam včera... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|