|
výsadba podnož myrobalán, 2.10.2008 díky byl to jenom takový nápad |
 |
výsadba podnož myrobalán, 2.10.2008 Měl bych dotaz,
pokud zasadím stromek na méně vrzrůstné podnoži, třeba myrobalán, je možné ho zasadit pod místo štěpování, aby zakořenila i roubovaná část a místo zákrsku bych třeba vypěstoval vysokokmem. Důvod je prostý odrúdy, které chci zasadit... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dolmar, Jonsered, Husqvarna... ne Oleo Mac, 22.9.2008 všechno ná svého kupce.
V Číně vyrábí skoro všechny značky do konce i Narex.
Jde jen o to jakou kvalitu si zaplatí.
Jednu pilu Oleo Mac právě vyhazuji, je na ní proservisováno skoro tolik co stála, ale v Maut... se fakt pořád smějí. Jo za... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská pro slivovici, 19.9.2008 Gabrovská je částečně samosprašná. Jako vhodný opylovač je nejčastěji doporučována odrůda Stanley. |
 |
Gabrovská pro slivovici, 19.9.2008 Já vsadím na klasiku z horňácka Durancie. |
 |
životnost zákrsku, 18.9.2008 Chtěl bych se zeptat, jakou mají životnost zákrsky.
mám na zahradě jeden zákrsek, který je zde nejméně 16 let a kvalita jablek je čím dál horší. Jsou stále menší a menší(nepomůže protrhávání). Ještě před 5 lety to byly krásné jablka(bez prořezávání... celý příspěvek > |
 |
Plíseň révová, 17.9.2008 ok díky |
 |
Plíseň révová, 15.9.2008 Prosím oradu, kdy stříkat révu proti plísni révové.
Jedná se o mladou révu, která ještě neplodí, ale plíseň ji docela decimuje. Má to cenu ještě letos, když za chvíli stejně přijde zima?
Děkuji |
 |
Medovníčky, 11.9.2008 Durancií je několik druhů, a pokud je to nějaký semenáč, tak...
http://veronica.cz/hostetin.org/dokumenty/ovoc/ESF_Pomologie_slivoni.pdf |
 |
Durancie - zlute plody, 10.9.2008 Přikládám odkaz na pomologii slivoní.
Zajímavé druhy včetně žlutých durancií.
http://veronica.cz/hostetin.org/dokumenty/ovoc/ESF_Pomologie_slivoni.pdf |
 |
|
 |
Durancie - zlute plody, 1.9.2008 existují i žluté durancie |
 |
Bago (Baco), 21.7.2008 Měl bych taky dotaz, ale ohledně odrůdy "delavar" bílý rezistent dovezen také z ameriky podle mě ve stejné době jako Bago. Mám ho na zahradě, ale s určitostí to nevím, protože jsem o něm nic nenašel a na zahradě byl ještě když patřila... celý příspěvek > |
 |
okurky, 13.6.2008 u mě už je sklidili slimáci, takže venku nevím :-) |
 |
pes - postrach truhlíků, kytek a stromků, 13.6.2008 Podle mě je portřeba se psům více věnovat. já sám mám ohaře, který se na zahradě netkne ničeho dokud mu to sám nedám (větve atd).
Psy musíte brát často ven mimo zahradu a prostě je vzběhat a unavit. Já to dělám už několik let a na zahradě je vše ok.... celý příspěvek > |
 |
řízkování, 11.6.2008 já řízky odebírám před narašením listů a nedávám je do hlíny ale do kýble s vodou, tak jedno očko ať je ponořené. Úspěšnost zakořenění je úžasná, poté je přesadím do květináčů (je třeba pracovat opatrně, kořeny jsou dost křehké) a počkám až si... celý příspěvek > |
 |