|
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 mi už právě výhony přerůstají roub, takže je hned dnes zkrátím. Zítra přidám foto. Díky za radu |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 měl bych dotaz ohledně odstranění obrostu, pod místem roubování. na vašich fotografiích jsou kmínky podnože zbaveny obrostu. mám to tak taky udělat, nebo vyčkat a obrost odstanit až další rok? |
 |
|
 |
Očkování, roubování, zastříhávání - termíny, 28.4.2009 a něco u roubování |
 |
Očkování, roubování, zastříhávání - termíny, 28.4.2009 Takže něco o očkování a ať se to podaří |
 |
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 27.4.2009 nezkoušel někdo z vás pachový plašič.
Napadlo mě, že bych vzal čerpadlo a vyčerpal bych jím do děr pár kubíků z žumpy. Stromům to jenom pomůže a hryzcům se v tom hnusu asi nebude chtít žít. Otázka zní co bude cítit na povrchu (snad nic jinak budu... celý příspěvek > |
 |
Meruňka stále nekvete, 27.4.2009 Pokud je podnož semenáč, tak do plodnosti vstupuje 3 až 4 rokem. Takže se neděje nic neobvyklého. Já ji mám taky 3 roky a taky nic. Potom mám druhým rokem Veselku na ST. JULIEN a ta měla letos dva květy které stejně opadly. Lepší je si počkat. Mladý... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 8.4.2009 Narouboval jsem pár švestek na odkopky kopulací a rád bych věděl, kdy budu znát nějaké výsledky. Je to zhruba týden a rouby už začínají rašit.
Raší z mízy podnože nebo jen ze zásob ve dřevě. Děkuji |
 |
Jaký nůž na roubování?, 26.3.2009 Díky za reakci. Vyzkouším a uvidím.
Při hledání nožů jsem narazil i na Belgický brousek. |
 |
Jaký nůž na roubování?, 26.3.2009 Rád bych si pořídil roubovací nůž, na trhu jsem našel jen dva typy. Fiskars a Mikov. Mám si koupit jeden z nich? Který je lepší. Dá se s nimi ihned roubovat, nebo je budu muset ještě ostřit? Děkuji |
 |
Uherka?, 13.3.2009 Koupil jsem zahradu a je na ní 5 stromů švestek, od sousedů jsem se dozvěděl, že to jsou UHERKY. Což mi moc nepomohlo protože se o nich nedá nic najít. Nevíte někdo co je to za odrůdu? Děkuji |
 |
|
 |
tatarova hruška, 8.10.2008 uvažuji o výsadbě této odrůdy, ale zajímalo by mě pár věcí.
Má někdo zkušenosti s pálením z této odrůdy? Jakou má asi cukernatost? Podle mě by to mohlo být docela zajímavé. Napůl hrušeň a napůl jeřáb.
Jak vůbec chutná toto ovoce.
Děkuji |
 |
výsadba podnož myrobalán, 6.10.2008 pane Vysloužile, nezbývá než opět s Vámi souhlasit.
Nějak se nám to zvrhlo od původního tématu, takže bych to radši ukončil.
Všem děkuji za příspěvky |
 |
výsadba podnož myrobalán, 6.10.2008 takže třeba na semenáči Jaderničky můžu mít zákrsek :-)
Budu ho sice stříhat jako živá plot, ale bude to zákrsek:-)
Plodů se taky asi nedočkám, ale bude to zákrsek :-)
V tomhle mě asi pánové nepřesvědčíte. |
 |
houby z lesa na zahradě, 6.10.2008 Já jsem nad tím taky uvažoval a skusil bych přesadit i nějaký stromek z lesa, na jehož kořenovém systému bude navázáno podhoubí hřibů. Přece pokud třeba kozák žije v symbióze s břízou, tak pokud přesadím břízku s větším balem u které rostou kozáci,... celý příspěvek > |
 |
výsadba podnož myrobalán, 6.10.2008 Takže, když koupím stromek na málo vzrústné podnoži, múžu z něl udělat vysokokmen? :-)) Nebo z podnože semenáče zase zákrsek? :-))
Je to Váš názor a já Vám ho nebudu vyvracet |
 |