|
Melrose - starší odrůda jabloně, 14.10.2009 Ano, přeroubovávám Melrose a Glostera na Siriuse apod..Strupovitost je velmi nepříjemná.Obzvláště u vysokokmenů. AB |
 |
Odrůda Rivan a Korida opylení?, 12.10.2009 Atraktivní KORDIA je zatím nejlepší naše třešeň,snáší dobře přepravu a jde na odbyt vždycky, RIVAN v krajním případě použít i do kvasu.Tím nejsem v zásadě proti tomu- sbírat naroubované jiné odrůdy průběžně.Letos měla Kordia méně ovoce(asi vlivem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to velký problém?, 12.10.2009 Možná larvy drátovce, nebo chrousta.Sám jsem jednou narazil "housenku" tlustou jako palec s ostny a svítícími modrymi body na ostnech.Byla na stromě.Patrně jde o larvu nějakého obrovského motýla.Většinou tato "havěť"... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Rivan a Korida opylení?, 12.10.2009 Nutno dodat, že podobně by se muselo naložit i s odrůdou Rivan, je to cizosprašná odrůda, která se dobře opyluje s odrůdami ´Burlat´ a ´Karešova´. Mám Kordii a nemám s ní žádné opylovací problémy.Vedle však roste višeň... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Rivan a Korida opylení?, 12.10.2009 SEMPRA uvádí:
KORDlA
Opylování: Je cizosprašná, vhodní opylovači: Hedelfingenská, Van.
RIVAN vznikla křížením Kaštánky a odrůdy VAN.Snad postačí i k opylení Kordie.Chvíli počkejte, až obě zaplodí.Jinak nutno přeroubovat jednu větev Kordie na... celý příspěvek > |
 |
Kravský hnůj - kam s ním?, 11.10.2009 Ve stylizaci příspěvku je vhodné nekopírovat, ale používat výrazů jako je: doporučuje se, je snad vhodné, jsou názory...Pak je zřejmé, že nejde o vlastní zkušenosti.Sdílení i cizích poznatků a zkušeností je ale vždy vítáno.Obohacuje každého z... celý příspěvek > |
 |
Oleandr, 11.10.2009 U fíkovníků se doporučuje a osvědčuje netkaná textilie.Snad to platí i pro oleandry.Chce to vyzkoušet.Rozhodně ne igelitovou folii.Snad by stačilo i chvojí.Záleží na podmínkách u vás. AB |
 |
Koňský hnůj x vápno, 11.10.2009 Dobrá rada.Nikdy nevápnit a hnojit současně celou zahradu! AB |
 |
Dočasný chodník, 10.10.2009 Paní JITO, někdy i ten zahrádkář je bývalý stavitel ve výslužbě a rád nezištně poradí.Takže tazatelka může dostat rychlou a kvalitní odpověď. |
 |
Letošní choroba jablek, 6.10.2009 Nějaké divné "křenčení".Vypadá to na přecitlivělost k nějakému postřiku. AB |
 |
|
 |
Vaše Top ten odrůdy hrušní - Konference, 6.10.2009 Uvádí se, že do vyšších poloh (jen do lehčí půdy) se hodí i Viennská(IX),kde dozrává až v říjnu.A přidal bych do ní Williamsovu jako opylovače. AB |
 |
Co je za odrůdu?, 5.10.2009 Hodně stará zahrada může skýtat různé nahodilé semenáče, o jejichž původu neví ani sám sadař.Sám jsem si nasadil jabloně, které vyrůstly a zaplodily kolem žel.svršků a pod. a jejichž chuť se mně zamlouvala.Dodnes je mám a nazval jsem je podle... celý příspěvek > |
 |
Pálení z hrušek - vedení kvasu, 2.10.2009 Poctivě sbírejte, zhědlá hnilička není shnilá (ochutnejte)a vypálíte chutnou hruškovicu.Drcením ovoce kvašení urychlíte. Pozn.:sem tam nějaký bodanec od opilé vosy nebo včely musíte postoupit.Teď už jsou ale hniličkové kvasy vypálené.(?) |
 |
Co je za odrůdu?, 1.10.2009 Je dost velké, takové byly Weathy, dnes je ještě k mání Red Wealthy. |
 |
Doporučte odrůdu hrušně, 30.9.2009 Informujte se o zákrscích roubovaných na kdouli a vyberte si z obsáhlého sortimentu raných, podzimních a zimních hrušek.Prodávají se už i zákrsky s dvěma vhodně vybranými odrůdami na jednom stromku.Ne všechny odrůdy ale na kdouli jdou roubovat (mají... celý příspěvek > |
 |