|
Černanie rajčiat, 3.8.2009  Je ta nemoc na obrázku? |
 |
Melounoviště 2009, 2.8.2009 Já nezaštipuji (roubované), jen natáčím šlahouny tam kam chci aby rostly. Taky pozoruji že na těchto dlouhých výhonech je nejvíce plodů. V místech, kde byly sazenice zasazeny, jsou melouny úplně bez listů. Kroupy, následné chladno a patrně i plíseň... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moje papriky, 1.8.2009 Max. dvě rostliny do společné "dírky", spíše bych však volil jednu rostlinu. |
 |
Plíseň rajčete, 1.8.2009 Já je používám taky ale v obráceném pořadí! Od mladých rostlin Ridomil 3x preventivně a pokud se i přesto objeví plíseň tak teprve potom Acrobat. Ten jedinný mi letos plíseň zastavil (u rostlin pod foliovým krytem). U rostlin venku zabral "pouze"... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 1.8.2009 Je to na těch fotkách dosti nejasně řečeno, omlouvám se. Na prvním a druhém snímku je stejný meloun. Přírustek na jeho průměru činí cca 3 cm za 6 dní. |
 |
Moje papriky, 29.7.2009 Malé rostlinky rozsazujete buďto do květináčků nebo do bedýnek se zeminou (tomu by odpovídalo to 5x5cm), kde pokračují v růstu do té doby, než je vysadíte na místo. Přeji hodně úspěchů. |
 |
Podivna choroba rajcat, 28.7.2009  Takto se mi TO objevilo na stonku Cherolly. Zajímavé že v místě kde se stonek ohnul a rostl nějaký ten den ve vodorovné poloze. |
 |
Moje papriky, 28.7.2009  Já bych nasadil do květináče jednu, max. pár (myšleno 2) sazenic a volil bych menší a ranější odrůdy (např. Hamík) nebo, pokud jste zastáncem pálivých, tak něco z této sorty.
5x5cm je patrně myšleno při pikýrování ale určitě ne pro výsadbu. Rozhodně... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 25.7.2009  Za týden melouny svou velikost zdojnásobily. Rostou o 106 a na nových výhonech přibývají nové plody. |
 |
Tmavé až čierne škvrny na plodoch paradajky, 25.7.2009  Přesně tak! |
 |
|
 |
Rajče - postřik - prevence?, 20.7.2009  Foto foliového krytu (deštníku). V něm bohužel došlo k napadení rostlin plísní (že by špatné větrání, sousedství salátovek nebo dvě zakoupené sazenice?), venku jsou rostliny bez nákazy (3x preventivní postřik Ridomilem). Pod krytem jsem stříkl... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 19.7.2009  Přidávám aktuální foto. Melouny rostou jak o závod ale plodů je velmi poskrovnu. |
 |
Je velká chyba sázet po jedné paprice?, 18.7.2009 Vy máte skleník a kupujete přísadu? |
 |
Rajče - postřik - prevence?, 18.7.2009  Já jsem stejného názoru, stříkat preventivně již od "mlada". Letos to bylo 3x Ridomilem Gold MZ Pepite a rajčata zatím v pohodě (vše moje přísada). Problém s plísní nastal u rajčat pod foliovým krytem (patrně špatné větrání). Tady jsem použil Acrobat... celý příspěvek > |
 |
Nové sazeničky z výštipků rajčat, 18.7.2009 Zkoušel jsem "loňské" sazenice nebo zasít již v prosinci, ale vyšlo to nastejno jako když vysejete v březnu. Rajče potřebuje světlo a já mu nemíním svítit uměle. Takové "rajče" si mohu koupit kdykoli v supermarketu. Taky mám zkušenost s rostlinami... celý příspěvek > |
 |