|
Přeseknutý kmínek révy, 1.7.2010 Jesliže sazenice nevyžene dva schopné kmínky, tak nevyžene ani jeden schopný.
J. Jadrný |
 |
Přeseknutý kmínek révy, 30.6.2010 Nikdy nenechávejte jen jeden. Parašutista má též záložní padák. Nechte 2 nebo 3, vyvazujte ať se nevylomí a jsou pokud možno pěkně rovné a při řezu se rozhodnete pro 1 (nebo 2) nejvitálnější.
J. Jadrný |
 |
|
 |
Úplný amatérský začátek, 30.6.2010 A ještě něco, myslím, že hlavy jsou zasázené vysoko. Většinou se každý snaží na zimu vytvořit hliněný růvek nad roubováním. Při velkých mrazech a vymrznutí kmínku, se zapěstuje ze spících oček nový (nové).
J. Jadrný |
 |
Úplný amatérský začátek, 30.6.2010 Tisíckrát souhlasím s tímto příspěvkem. Jinak: i zkušení vinaři se učí celý život.
J. Jadrný |
 |
Zapěstování kmínku z výhonu, 30.6.2010 To Vám nikdo nezaručí, jak vyroste. Přece podle toho jak vyroste, jej při řezu zapěstujete na kmínek, nebo sestříhnete a budete čekat další rok na kmínek. Proč to chcete vědět už teď?
J. Jadrný |
 |
Réva do jílu, 30.6.2010 K Zyjan (205)
I ten hmyz a ptáci poznají co dobré jest.
J. Jadrný |
 |
Perenospora - 7. června, 30.6.2010 K Mirek 959:
Postřik proti plísňovým chorobám se všeobecně provádí jen a hlavně ze spodní strany listu. Stříkáte-li shora má účinek pouze ta část postřiku, která se dostane náhodou na spodní stranu listu.
J. Jadrný |
 |
Perenospora - 7. června, 30.6.2010 U stolních max. jeden hrozen na letorost. Záleží také v jaké kondici je hlava a kolik oček jste nechal na hlavu. Zatížení různých odrůd lze též najít na různých int. stránkách.
J. Jadrný |
 |
Zapěstování kmínku z výhonu, 30.6.2010 Takhle v krátkosti radit nelze. Pěstování révy není jednoduchá záležitost ani u interspecifických (částečně odolných proti plísňovým onemocněním) odrůd. Při troše dobré vůle se dá vše najít na různých internetových stránkách.
Tady se diskutují různé... celý příspěvek > |
 |
Prosím poraďte - nemoc nebo škůdce, 29.6.2010 Není to padlí. Pravděpodobně se jedná o nedostatek nebo přebytek některého prvku. Jestli je toho málo, nedělal bych z toho vědu. Někde na internetu jsem dřív našel fotografie k této problematice. Zkuste to.
J. Jadrný |
 |
|
 |
Málo rozvinuté květy, 16.6.2010 Některé broskvoně tento typ květu mají, myslím si, že to není žádná závada.
Jadrný J. |
 |
Vinná réva nám pláče, 29.4.2010 Již jsem to tady jednou někde psal.
To, že réva pláče, nemá vůbec žádný vliv na úrodu ani na vitalitu keře!!!
Jaromír Jadrný |
 |
Arbofert - broskev, 16.4.2010 Chci zkrátka vědět, zda je na trhu plnohodnotná náhrada. Používal jsem jej úspěšně proti nastupující chloroze.
Jadrný J. |
 |
Arbofert - broskev, 15.4.2010 Může někdo poradit, čím nahradit hnojivo na list - Arbofert broskev?
Jadrný J. |
 |
Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 21.1.2010 Vracím se ještě k panu Ludvíku Osičkovi z Velkých Bílovic, ul. Fabián 1173.
Kupoval jsem u něho sazenice osobním odběrem. Sazenice byly kontejnerované a v dobré kondici. To mně ovšem bylo k ničemu, když jsem po dvou letech zjistil, že ty nejvíc... celý příspěvek > |
 |