|
Škodí mravenec rostlině?, 20.5.2010 Tak teď jsem se fakt nasmál :-) Mám záhonek koření a mšice mám jen na šalvěji a s něma ochranku mravenců. Nevíte jak se zbavit těch mšic? Mám tu šalvěj ostříhat a spálit? Kromě toho mi něco dokonale překousalo mladé Goji 2 cm u země. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Koření - vyšlechtěné aromatičtější odrůdy, 11.5.2010 A ještě prý existuje v zahraničí Koriandr, který nesmrdí. Ten by taky stálo zato dovézt. Takže cestovatelé, je to na vás! Čekáme! :-) |
 |
|
 |
Škodí mravenec rostlině?, 11.5.2010 Moje zahrada je jedno velké mraveniště s několika druhy mravenců. Kam kopnu tam se vyvalí město s mravenci. Záhony mám samou dírku, vypadají jako měsíční města s katakombama. Všechno mi tu roste, naopak mám pocit, že mi rostliny chrání, protože... celý příspěvek > |
 |
Planá máta, 10.5.2010 Planá máta neexistuje, jde o splaněnou mátu, protože máta je vyšlechtěná lidskou rukou, proto si z ní můžete dělat čaj jako s každou jinou. |
 |
Koření - vyšlechtěné aromatičtější odrůdy, 10.5.2010 Přátelé, nepodařilo se někomu z vás dovézt ze zahraničí aromatičtější odrůdy koření. Jedná se mi především o Yzop a Estragon, ale i jiné. Taky se poohlížím po nějakém Tymiánu s většími lístky, ten co mám sice pěkně voní, ale má tak... celý příspěvek > |
 |
Jak Vám přezimovala levandule?, 10.5.2010 Levanduli ani jiné citlivější koření radši na podzim nestříhám a nechávám to až na jaro, protože pak nevymrzne až ke kořenům a snadněji odolá zimě. |
 |
Asimina Triloba, 10.5.2010 Možná to chce jen nespěchat. Některé rostliny i když kvetou tak ze začátku neplodí, tak je to možná případ i Asiminy. |
 |
Jalovec - problém, 10.5.2010 A bývá i na českých jalovcích? |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 9.5.2010 Určitě sledovat, pak ochutnat plody a taky zjisti jestli je ranná a pod. No a když bude ok, přijedu si pro větývku na roubování :-) Na podzim se tady na fóru zeptán jak vám to dopadlo. |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 7.5.2010 A co teď teda s tím? Všechno přece nemůžu ustřihnout mám tento rok nasazený stromek a potřebuje růst výhonů. |
 |
|
 |
Majoránka, 7.5.2010 A voní stejně jako majoránka nebo spíše jako oregáno? |
 |
Kustovnice čínská, 2.5.2010 A jaké má ta Kustovnice s plody listy tmavší špičaté? |
 |
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 2.5.2010 Z různých druhů se mi také osvědčili RedHaven a Favorita Morettiny 3. Ty dvě jediné rostli ostatní to po roce zabalili. FM3 je ranná, takže po sklizení plodů má ještě čas sílit a věnovat se sama sobě :-) A Red Haven je držák, to se musí nechat. |
 |
Problémy s Goji, 1.5.2010 Uau! Tak to jste jedna z mála, které kustovnice plodí. V jaké nadmořské výšce je máte zasazené? Kde přibližně, jaká půda, na slunci ve stínu, prostě co nejvíc podrobností? Ta vaše velikost plodů je podle mě OK. |
 |
Za jak dlouho se rozroste a začne plodit muchovník, 1.5.2010 Já jsem zasadil Muchovník minulý rok v červenci a tento rok na tom jednom jediném prutu už jsou květy a vypadá, že bude mít plody :-) Prut je dlouhý 35 cm. Jinak je to semenáč Northline. Jsem zvědav na jejich chuť, podle toho si ho buď ponechám nebo... celý příspěvek > |
 |