|
Chci se napást na zahradě, 8.9.2009 pokud myslíte ostružiny, tak ty má třeba sousedka taky, ale jinou odrůdu, plodí o měsíc dříve a podstatně menší plody... my máme přes 2cm velké ostružiny a to je vážně lahůdka
to odrůdu určitě někdo bude vědět
dneska jsem natrhal další misku plnou... celý příspěvek > |
 |
Chci se napást na zahradě, 8.9.2009 ostružiny sklízíme už asi 3 týdny, postupně dozrávají a jsou obrovské a super sladké!
musíte ostružinu velice jemně chytnout a kdyz spadne do ruky tak je akorát, jinak ještě nechat dojít! ale ty "hotové" stojí opravdu zato!
odrůdu nevím,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak s úspěchem na lalokonosce, 7.9.2009 mrkněte do téma rododendron, je to asi týden až dva, řešil jsem stejný problém a myslím, že se zadařilo
na tohle funguje spolehlivě BIO ochrana, parazitické hlístice, firma Biocont |
 |
Smutnice versus plody rajcete, 7.9.2009 jakmile si koupíte jakoukoliv zeminu v hobby marketu, tak smutnice automaticky máte...
naprosto nejlépe fungují parazitické hlístice, firma Biocont
česnek a tabák je klasická rada, bohužel dle mých zkušeností to je hodně "babská" rada bez pořádného... celý příspěvek > |
 |
Povadlé okurky, 3.9.2009 tak Palace Pride už sklizeno 8ks okurek kolem 35cm a nasazeno spousty malých plodů! teď už je to na počasí...
bílé okurky plodí, ale jen malé, zastaví se na cca. 10cm a víc už nechce
a kulaté citr. bohužel jen spousty krásných květů a nenasazen... celý příspěvek > |
 |
Povadlé okurky, 21.8.2009  okurka Palaca Pride
poměrně úzká, délka 30cm, chuť lehce sladká! asi můj favorit na příští rok!
jinak bílá okurka zatím malé plody a ta citrónová odrůda zatím květy, tam jsem opravdu zvědavý jak ve skutečnosti bude okurka velikosti a tvaru... celý příspěvek > |
 |
Povadlé okurky, 19.8.2009 Tak jak to jde??? Zasadil jste ještě?
já potvrzuji prvních několik plodů na mých "exotech", o víkendu první kousky sklidím a dám sem fotky, stojí ty tvary za to :)
další týden má být hezky a tak by ani plíseň neměla přijít! |
 |
Exotické odrůdy rajčat, 19.8.2009  tak nakonec se díky agresivnějšímu chemickému přístupu podařilo část úrody zachránit a postupně to dozrává...
na fotce prvních pár "exotických" odrůd včetně např. uváděného "black" rajčete, to je Black Krim Tomatoe a to jsou ta... celý příspěvek > |
 |
Okousaný rododendron, 19.8.2009 tak ten biologický přípravek (hlístice) mám už doma! do dvou dnů to dorazilo!
večer to rozmíchám a budu aplikovat!!!
ještě ohledně dospělého stádia, na to to nefunguje, mám to nějak řešit nějakým insekticidem a nebo to mám nechat být? když už se... celý příspěvek > |
 |
Vířivka, 17.8.2009 tu vířivku Time 2 SPA máme taky a ta možnost vyhřátí na 40 stupňů je neocenitelná :) vířivka to zvládne s přiklopeným poklopem za noc a pokud to neděláte celé prázdniny denně, tak i ta cena elektřiny se dá zvládnout
výhodou je, že pokud jezdíte na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování hortenzie, 17.8.2009 někdo tady uvádí že na hortenzie patří hnojivo jako na rododendron/azalky/borůvky, je to skutečně tak???
já používám klasický kristalon na hortenzie a na rododendron samozřejmě speciální hnojivo plus novou rašelinu dosypu každý rok |
 |
Okousaný rododendron, 17.8.2009 tak jsem to obratem objednal
Heterorhabditis (5 mil) – proti larvám lalokonosců
vedle rododendronů mám i několik hortenzií, tam by se napadení projevilo stejně? okousané listy tímto způsobem?
s tímhle škůdcem jsem se zatím nesetkal |
 |
Okousaný rododendron, 17.8.2009 a odpovídá to podle fotek na tohoto brouka? |
 |
Okousaný rododendron, 16.8.2009  já mám tento problém s okousanými listy
četl jsem tady něco o nějakém broukovi, ale nevím případně jak na něj, pokud je to tento problém
poradí někdo? |
 |
Ovocne mušky, 11.8.2009 jednou jsem nechal ve skleničce trošku portského vína, druhý den se jich tam topilo snad několik desítek... bylo sladší, tak to je možná více lákalo |
 |