|
Usychání konečků trávy, 5.6.2009 S nedostatečným hnojením mám taky špatné zkušenosti hlavně pokud je trávník vysazen do špatné půdy. U nás jsou těžké jílovité a nedá se s tím moc dělat. Plíseň a mach se objeví velmi rychle. Chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s hnojením... celý příspěvek > |
 |
Jak rychle hynou bakterie, 31.5.2009 Bakterie sice něco vydrží. Na likvidaci amoniaku je třeba aerobů - oxidují ho na dusičnany. Pokud pojdou trvá pár dní než se to vrátí do normy. Anaeroby se možná rozmnoží, ale nebudou likvidovat nejtoxičtější látku pro ryby a tou je amoniak. Aerobní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Levné a kvalitní ponor. čerpadlo, 30.5.2009 Taky by bylo dobré vědět, co pro Vás znamená levné levné... |
 |
Žluté skvrny v trávníku, 28.5.2009 Já měl od Wolfa nějaké speciální a hodně drahé hnojivo s dlouhodobým účinkem. Že bych nějak poznal jeho přítomnost v trávníku nelze říct, trávník moc nerostl a tak jsem použil cererit a bylo po problému. Trochu od tématu - používali jste někdo... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrny v trávníku, 27.5.2009 Nebylo to špatným rozhozem hnojiva? Jaké hnojivo jste použil? |
 |
Hnojivo na trávník, 25.5.2009 To musíte mít solidní vysavač, když to sekačka posbírá. Ono se to nezdá, ale granulky se po první sprše trochu přilepí a nebo zapadnou mezi drn atd. Možné to je, kdyby mezi hnojením a sekáníc nebyla zálivka |
 |
Propojení barelů na vodu, 25.5.2009 Můžu se zeptat, jak nejlépe propojit dva barely pokud nejsou zakopané? Řešení pomocí spojených nádob se mi moc nelíbí, protože bych je nesměl úplně vyčerpat a výpusti nemají... Děkuji za radu |
 |
Rozbor vody na zalevani zahrady, 24.5.2009 Myslím že to je zbytečné - základní rozbor sleduje obvykle dusitany, dusičnany, železo, tvrdost, pH, mikrobiologii, kondiktivitu, amoniak a myslím že i chlór. Všechno to je pro zahrádku zbytečné pokdu budete zeleninu oplachovat pod vodou. Tvrdost si... celý příspěvek > |
 |
Předělání studny na rezervoár dešťové vody, 24.5.2009 Hlavně tam prosím nelejte tu vodu jak je výše v příspěvcích. Znečistíte tím okolní spodní vody. Tu studnu bych nechal být. Prohlubovat ji nemá význam, je to nákladné a navíc studniční voda je studená a tvrdá. Pokud by jste přece jen trval na její... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez od Hondy, 24.5.2009 Já bych se záměny nebál, přece není takový problém mít doma 2 malé kanystry a jeden velký pro sekačku a křoviňák. Osobně mám doma Dakr s motorem Briggs&Stratton Intec Pro 65, což je 4-takt a pak ten křoviňák Stihl. Nemůžu říct, že by mě to nějak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Krovinorez od Hondy, 23.5.2009 Připojím svoji zkušenost. Pracoval jsem s Hondou UMK 435 E UEET a doma mám Stihl, ale už ani nevím jaký, máme ho tak 8 let a nejsem doma abych zjistil jaký je to přesně model. Honda má minimálně pocitově nižší akceleraci, nesmrdí a benzín se nemusí... celý příspěvek > |
 |
Biologická likvidace mandelinek, 23.5.2009 Vegetarián nejsem, ale boužel nemám vhodný typ zahrady na to, abych mohl chovat jakékoukoli drůbež, resp ani na to už nemám tolik času - stíhám tak tak zeleninu, navíc mám ještě sady a tam je nutné se starat o stromy a sekat trávu atd. Ale překvapuje... celý příspěvek > |
 |
Biologická likvidace mandelinek, 23.5.2009 To by mi nějak extra nevadilo, i kdyby to trvalo třeba 2 týdny. Mám tu mandelinky nonstop snad celý rok, protože soused pěstuje na jednom místě brambory tak, že je je vysadí a nechá je růst bez jakékoli péče - nestříka, neokope, nesbírá - je to banka... celý příspěvek > |
 |
Biologická likvidace mandelinek, 22.5.2009 Dobrý den,
četl jsem o biologivké likvidaci mandelinek pomocí slunéček či ploštic, případně i nějakými houbami. Existuje nějaký přípravek, který obsahuje vajíčka nebo larvy (nevyznám se, nevím zda je to technicky možné) a nebo přípravek s obsahem... celý příspěvek > |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 22.5.2009 Je opravdu dobré sekat trávu večer? Slyšel jsem, že se to obecně doporučuje, ale je to jen fáma, která se pořád opakuje. Prý je lepší zavlažovat v časných ranních hodinách, aby na listech trávy nezůstávaly kapičky přes noc, kdy ho to oslabuje, hlavně... celý příspěvek > |
 |