|
Trávník pod smrkem?, 20.5.2009 Mám zkušenost s 25ti letou 18ti metrovou borovicí pinus ponderosa, která vysála vodu z půdy v průměru větším než půdorys koruny. Nic mi tam nerostlo a půda byla prašná. Vaše snaha o rostliny pod vzrůstným smrkem je hypoteticky možná ale... celý příspěvek > |
 |
Špenát a kopřivy - zkuste to, 20.5.2009 Zdravý bramborový salát. Místo brambor dáme zeleninu, místo majonézy jogurt. Ale pak už to není to původní jídlo. Buď budu mlsný a pak musím počítat s tím, že to neošidím, nebo se chci pást a pak se pasu a myslím, že se pasu zdravě.
Občas taky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Největší vžité fámy na zahradě, 20.5.2009 Máte recht. Jestli je to opravdu maturant, trochu to připomíná maturitní otázky. |
 |
Předělání studny na rezervoár dešťové vody, 20.5.2009 Nedivte se, že se vám voda ztrácí - studna i jakýkoliv jiný podzemní vrt - komunikuje s okolím, tím že do ní narvete spoustu vody zvenku, jenom změníte směr pohybu podzemních vod. |
 |
Rotavator Robix, 20.5.2009 Zdravim. tento rotavator je nachylny na akekolvek male zmeny..mam skusenost lebo pred rokom som mal s nim problem (rieseny tu v poslednych prispevkoch pred vami) ten srob bohatosti je ten ktory je blizsie j saniu, naozaj by som odporucal jeho... celý příspěvek > |
 |
Trávník pod smrkem?, 20.5.2009 Děti to mohou brát ze svého pohledu: "co nám sem ta máma furt cpe za kytky, když si tu odjakživa hrajeme my (ona nejspíše nemyslí:-))"
Josef. |
 |
Prosím o názor, 20.5.2009 Do rybízu je ještě daleko..., ale zaujal mě názor, že jabloň má už malé plody a tudíž se už nestříká. Běžně se stříká ještě několik týdnů před sklizní. Paní píše, že je laik, to ji samozřejmě omlouvá. |
 |
Elektrická sekačka nebo aku?, 20.5.2009 Moc děkuji za inspiraci, Brill jsme neviděli, Bosch ano. Náš pozemek není v úplném krpálu, je to teď takové menší stoupání, které chceme ještě "rozkaskádovat" aby vznikly rovinky, ale to asi až časem...
Každopádně o benzínové jsme přestali... celý příspěvek > |
 |
Trvalka - jak na padlí / plíseň?, 20.5.2009  Dobrý den,
mám rok zasazenou trvalku (kvete drobnými fialovými kvítky jako chudobka), loni bez problému, na zimu zatáhla, na jaře vyrašila a teď když má hnát do květu, osypala se bílou plísní. Já - laik - jsem to identifikovala na padlí (je to... celý příspěvek > |
 |
Největší vžité fámy na zahradě, 20.5.2009 Dík za nové a prospěšné poučení, jen k některým bodům:
ad c) suchým trávníkem se nemulčuje?
ad g) zahrádkářům často nejde o těžbu, spíše o pestrost a výběr ovocného sortimentu.I ten rybíz, dokonce černý a jostu raději roubuji na meruzalku, abych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 20.5.2009 Jiří: Spatiphyllum nemá takový kmínek... tohle jde do kmínku a je to i seříznuté. Osobně sázím na Philodendron nebo Aglaonema modestum. Však mrkněte na google.
Karlos |
 |
Největší vžité fámy na zahradě, 20.5.2009 Nemaje zahradnického vzdělání, ale jsa několik destiletí po maturitě přidám své názory:
A)Dutiny ve stromech se nikdy ničím nevyplňují
Souhlasím, ale je třeba je zakrýt nproti dešti
B)U stromů dělat radikální řez, kdy vzniknou až rány o... celý příspěvek > |
 |
Tavola kalinolistá Red Baron, 20.5.2009 (pokračování - přehmátl jsem se a příspěvek odešel před svým dokončením):
5. U výšky záleží hlavně na podmínkách růstu - vlhkost, kvalita půdy, světlo...
- a na vašem ošetřování - řez. A záleží na tom, za kolik let se uvedená výška myslí.
6.... celý příspěvek > |
 |
Největší vžité fámy na zahradě, 20.5.2009 Trochu se Ladislave rozporujete v tvrzeni "nemulcovat" a "zelene hnojeni". Tez jsem byl po maturite nejchytrejsi na svete, ale pozdejsi realita me naucila pokore. Neni vsechno bile nebo cerne. Samozrejme vam preji prijemne proziti maturitnich... celý příspěvek > |
 |
Sázení keříčkových rajčat?, 20.5.2009 Dobrý den. Chci se zeptat, pokud sázím keříčková rajčátka do truhlíků a sázím je více do hloubky, tak, že mi tam vadí spodní listy, co s nimi mám udělat? Nechat zasazené ve hlíně, nebo je mám nějak odstříhnout? Děkuji za pomoc... |
 |