|
Příspěvky uživatele - 79.90
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tophit - medzištepenie, 5.3.2012 Také nevím, proč to mezištěpení. Před pár lety jsem sázel Tophit na St. Julien u zetě a také byl bez mezištěpení.
Možným vysvětlením by byl důvod uváděný p. Vysloužilem. Dalším, např. totální poškození vrchní části kmínku a školkařovi bylo líto... celý příspěvek > |  | Kadeřavost - postřik dnes?, 2.3.2012 U nás teploty v těchto dnech nepřesáhly 10,5°C. Prohlížel jsem lupou pupeny na stromku u zdi domu. Zatím nic. Lísky se prášit zatím nechystají, angrešty ještě spí. Podle prognósy vývoje teplot vidím to ošetření na konec příštího týdne. |  |
|  | Prořezat švestku teď?, 29.2.2012 ...jaké peckoviny pěstujete jako štíhlé vřeteno?
Na své zahradě všechny švestky, meruňku, třešně a višeň. Broskve jste pochopil nesprávně, jsou s klasickou dutou korunou, jedna - u zdi domu je ve tvaru U. A potom něco u příbuzných.
|  | Švestka 250 metrů n.m, 29.2.2012 U podnože St. Julien se někdy může stát, že se omezení růstu příslušné odrůdy buď neprojeví, nebo jen slabě(mně se to zatím nestalo -Herman, Althanova, Valjevka, Tophit, Hanita). Je myšleno oproti myrobalánu.
Moje dosavadní zkušenost se... celý příspěvek > |  | Švestka 250 metrů n.m., 28.2.2012 V této poloze, pokud to náhodou není mrazový dolík, můžete zasadit prakticky cokoliv.
Záleží na vás, jestli chcete ranou švestku, zrající v červenci, či v srpnu, nebo pozdní zářijovou. A také jak velký strom by to měl v budoucnu být a podle toho... celý příspěvek > |  | Prořezat švestku teď?, 28.2.2012 Já všechna svoje vřetena peckovin řežu následovně.
1) Asi v půli července zakrátím nově rostoucí letorosty o1/3 až 1/2 délky, nevhodně rostoucí odřiznu úplně.
2) Na konci srpna a začátku září provedu prakticky konečný řez, u kratších... celý příspěvek > |  | Prořezat švestku teď?, 27.2.2012 U obou stromů počkejte až do doby, kdy začnou kvést a tedy bude tepleji. |  | Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 26.2.2012 I Solanka v červenci by musela být z teplých poloh. |  | Šarka švestek, 26.2.2012 Loňský rok byl výborný, jak kde. Mně drtivá většina plodů zmrzla. To se samozřejmě přežije, horší to mají ti, co jsou na sklizni ekonomicky závislí. |  | Šarka švestek, 25.2.2012 Děkuji za přání, pane Rudolfe. S tou mojí kondicí to není nic moc, ale doufám, že zahrada je na tom o hodně líp a také, že se loňský rok nebude hned tak opakovat.
I já vám přeji hodně zdraví a úspěchy v pěstování. |  |
|  | Kadeřavost - postřik dnes?, 24.2.2012 U nás, na Královédvorsku, to rozhodně na ošetření v nejbližších dnech není. Preventivním ošetřením mědí se samozřejmě nic nezkazí. Ale zatím je na ošetření brzo, obzvláště, bylo-li stříkáno po opadu listů.
Nejdůležitější období zde... celý příspěvek > |  | Jakou atraktivní švestku pro děti, 23.2.2012 Jsem přesvědčen, že se v běžném pěstování žádný geneticky modifikovaný ovocný druh hned tak neobjeví. Eu na to není ještě zralá a odpůrci genových manipulací zatím mají výrazně navrch.
Největší nadnárodní chemické a osivářské firmy... celý příspěvek > |  | Nakoľko slabá podnož je dula?, 23.2.2012 Podle mých zkušeností někde mezi M26 a MM 106. Záleží i na dalších faktorech, jako např. jak hluboko či mělko byl stromek vsazen, jak moc bujně roste příslušná odrůda a pod.
Protože všechny ovocné stromy se snažím tvarovat jako štíhlá... celý příspěvek > |  | Pomologie starých odrůd, 22.2.2012 Připojuji se také s pochvalou. Jen ta němčina mi dělá problémy. Na detaily musím ale počkat na vnuka.
|  | Renety, 22.2.2012 V souvislosti s tabulkou, zveřejněnou p. Vítkem, jsem si vzpomněl ještě na jednu věc. Na ceny. V tabulce uvedené tržní ceny se převážně pohybují v rozsahu 50-100 haléřů/kg. V současné době náklady pěstitelů na výrobu 1kg jablek (bez nákladů na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|