|
Květák ve skleníku, 21.6.2009 to jste sázel dobře, já to nestihnul a dodal ho tam právě až později... dneska je květák skoro na sklizeň, počkám ještě týden a seberu ho, rozrůstající papriky-rajčata-okurky mu už nedávají skoro místo a akorát se mi na ně chytají mšice |
 |
Jak jsou na tom má rajčata?, 21.6.2009 rajče naštěstí není jako paprika, je to vážně snadné...
stačí klidně třeba v půlce dubna semínka vysít do truhlíku do kvalitního substrátu a po pár týdnech si vyberte ty nejhezčí (=nejkvalitnější) a rozesadit do květináčků a hnojit, zalévat a pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kanadská borůvka - usychání, 20.6.2009 borůvky jsem zkoušel vysadit asi 4x a vždy nakonec zašly na nedostatek závlahy... jsou na to extrémně choulostivé
jakmile je zasadíte a nemůžete min. 2-3x týdně zalévat, tak to ani nezkoušejte
kořenový bal většinou nic moc a borůvka samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Cuketa - uhnívání, 20.6.2009 dneska jsem sklidil už několik cuket kolem 30cm a vámi zmíněný problém jsem našel na 3 malých plodech
nevím jestli ten problém souvisí, ale u mne to je způsobeno slimáky! naštěstí jen takovéto minimální poškození, ostatních cca. 50-60 plodů je zatím... celý příspěvek > |
 |
Tráva na seno na stráň, 19.6.2009  vyfotil jsem část stráně, celkově jde asi o trojnásobnou plochu |
 |
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 19.6.2009 Babičce je 95 let a těší se dobrému zdraví. Nikdy by do pusy nedala margarín a jakékoliv náhražky.
její motto: na chleba patří máslo, pod řízek sádlo a z mouky se vlastní prací dá uvařit skoro všechno :)
Prostě všechno z prvotních klasických... celý příspěvek > |
 |
Jak jsou na tom má rajčata?, 19.6.2009 já loni takové taky koupil, prý keříčkové a spíše to byly takové zakrslé tyčkové...
nechal jsem je růst jak chtěly a ten růst do výšky se pak zastavil, asi v té výšce co máte teď vy
každopádně dělaly plody jen na klasických vijanech a už pak znovu... celý příspěvek > |
 |
Cibule šalotka, 18.6.2009  přidám ještě jednu fotku
u souseda šalotku taky pěstují, je to nebe a dudy... ta moje je taková "chcíplá", jako kdyby uhnívala |
 |
Svinuté listy rajčat, 18.6.2009 jj, vím, ale letos se tady kolem toho řeší tolik témat, že to jednoho až dost zneklidní... |
 |
Cibule šalotka, 18.6.2009  přikládám foto, někdo radí že už je pozdě že to je nějaký brouk a nebo snad plíseň? je to venku na novém záhoně, komplet nová zemina |
 |
|
 |
Svinuté listy rajčat, 18.6.2009  přikládám foto, listy komplet svinuté, ale jinak se zdá se rajče prosperuje... nevím...
ještě je vidět včerejší postřik proti plísni
čím to je? |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 17.6.2009  dneska mi přišla, sada s vrtáky a sekáčky v ceně
5330 i s poštovným, normálně z internetu |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 16.6.2009 zvažte v tom případě Makita HR 2470 T, dá se sehnat za půlku, tj. cca 5500 Kč i se sekáčky v sadě a má odnímatelnou hlavu na použití klasických vrtáků, nejen SDS |
 |
Tráva na seno na stráň, 16.6.2009 děkuji, toho jsem se bál :) nu což, čím dříve se na to vrhnu tím lépe...
na ten rotavátor se někde podívám, ručně v tom kopci to bych asi dělal celé léto...
zkusím to nicméně i postupně ručně, teď o víkendu udělám prvních pár metrů... pořádně... celý příspěvek > |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 16.6.2009 s korunkou jsem nikdy nevrtal, jaký je rozdíl v tom použít do panelu desítku vrták SDS a vrtací kladivo a nebo desítku korunku a obyč vrtačku? výhody/nevýhody? děkuji |
 |