|
Kumato, 30.6.2009 černá rajčata pokud vím neexistují
jako tzv. BLACK se označují rajčata s TMAVOU barvou, jde o směs přes tmavě fialovou, tmavě hnědou, atd...
Kumato též je tato varianta
podívejte se sem, tady najdete BLACK varianty co se nejvíce prodávají v... celý příspěvek > |
 |
Okurky Saladin, 30.6.2009 tak zatím to zdá se POMOHLO!!! postříkal jsem i Kuprikolem předevčírem a nahoře v nejvyšším patře normální přírůstky zelených listů bez jakéhokoliv poskození!
dneska jsem odstranil veškeré "načaté" listy či načaté malé plody, dost se tím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co s tímto uvadlým rajčetem?, 30.6.2009 jsou ty listy povadlé a měkké a nebo jen zkroucené?
pokud jsou "jen" zkroucené a tvrdé tak je vše ok, kroutí se prvotně při nedostaku vláhy a nebo i horkem, běžná věc
jinak květy tam máte, jedno rajče sice předběhlo zbytek, leč toho bych... celý příspěvek > |
 |
Plísen okurková, 29.6.2009 Stejný problém řeším v jiném tématu spolu s dalším "kolegou", mrkněte se i tam. |
 |
Okurky Saladin, 28.6.2009 stejný problém... přičítám to tomu počasí... ve skleníku se nešlo té vlhkosti zbavit jakýmkoliv větráním...
tu "hnilobu" opatrně otírám a postříkal jsem celou rostlinu(y) včetně pořádně i spodku fungicidem, myslím Acrobat že jsem použil
a... celý příspěvek > |
 |
Rajče - plíseň startuje, 28.6.2009 myslím, že tam je ještě zmínka o velikosti rostliny, ne? podle toho se to pak taky myslím liší
každopádně otrhejte nejprve všechny napadené části plus veškeré listy co se dotýkají půdy!
následně připravte roztok a postříkejte celé rostliny PLUS... celý příspěvek > |
 |
Domácí ořechovice, 28.6.2009 nepamatuji si z hlavy poměr, ale já dávám dle receptu pradědečka tyto suroviny:
zelené ořechy na osminky
skořice
hřebíček
badyán! (v kuse, ty hvězdičky)
nové koření
líh (vodka)
Promíchat a zalít lihem (vodkou).... celý příspěvek > |
 |
Rajče - plíseň startuje, 27.6.2009 ta OL je ale na sběr plodů, myslím že teď klidně proveďte další postřik a nejlépe jiným fungicidem
Acrobat/Champion/Ridomil/Kuprikol atd...
já dneska ve skleníku taky postřik provedl a bojím se o výsledek...
na záhonech zatím relativně ok, veškeré... celý příspěvek > |
 |
Domácí ořechovice, 27.6.2009 asi fakt raději zajedu v pondělí do Makra pro velké okurky 5l a přendám je do menších, nač zbytečně riskovat, máte recht
ořechy zítra otrhám a nechám je zatím vymáchat ve vodě a v týdnu to dodělám |
 |
Domácí ořechovice, 27.6.2009 Zítra se chystám očesat a naložit ořechy s kořením do alkoholu (vodka).
Mám dotaz.
Nemůžu najít velké sklenice od okurek, lze na ten měsíc až dva naložit ty ořechy s alkoholem do PLASTU??? použil bych plastový kanystr na vodu co mám...
hm? |
 |
|
 |
Rajče - plíseň startuje, 26.6.2009 dle informací pár mých kolegů zahrádkářů se po tomhle vlhkém a mokrém počasí již objevila plíseň na rajčatech!
zejména tím trpí rajčata ve skleníku, ta vlhkost tam nešla v tom neutuchajícím dešti vyvětrat a je to pak bohužel znát...
plus venku již... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 23.6.2009 potvrzuji úspěšný "lov", neustále nacházím méně a méně mrtvých slimáků a letos poprvé skutečně NULOVÉ škody na záhonech od slimáků |
 |
Mšice a mušky na mátě peprné, 23.6.2009 prolít květináč (zeminu) slabým roztokem hypermanganu, jen aby to bylo takové lehce růžové (pár zrníček) a nebo Mospilanem |
 |
Roubovaný meloun, 22.6.2009 jako u jiných roubovaných plodin, to co je "pod" melounem (rozuměj roubem) nesmíte nechat růst, to musí pryč
stejně jako kdyby se meloun snažil pustit nějaké kořeny, ty taky musí pryč |
 |
Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 21.6.2009 ten Sulikol je ale myslím na padlí, na plíseň nemá žádný vliv... pokud si to dobře pamatuji, na to pozor!
to by taky někdo pak mohl o rajčata komplet přijít
ten Acrobat je opravdu jako jeden z mála na plíseň, ani Champion to tak nezvládne |
 |