|
Jak ostříhat tuto jabloň?, 13.9.2010 V horní části jsou jednoleté letorosty a ty obrostou až příští rok. |
 |
Očkování - detail, 21.8.2010 Ta vidlička se uděllá když vyloupnete dřevo proti řezu očka tam kde skončíte s řezem ohnete kůru a ukáže se vám jazíček dřevá ten uchopíte a trhnete proti pupenu udělá se vidlička kuželik zůstane s kouskem dřeva pod očkem. |
 |
|
 |
Tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 4.7.2010 Jabloň by měla mýt jen jeden výhon ty ostatní můžete použít jako rouby mě se to také stalo může to býti v důsledku předčasného odlistění výhonů při vyzvedávání ve školce koncový pupen je nevyzrálí a následkem toho vytvoří náhradní výhony.To se stává... celý příspěvek > |
 |
Napadené listy švestky, 26.6.2010 To asi budou mšice a to co kape medovice. |
 |
Co to je za chorobu? [fotografie], 26.6.2010 Je to zřejmě Pilatka teť už neuděláte nic postřik při dokvétání jabloní. |
 |
Thuje stříhat jenom v srpnu?, 22.5.2010 Měl jsem s tují živý plot a stříhal jsem ho jen na jaře těsně před rašením a byl pěkně rostlí.Po ostříhání rychle zarostl a jizvy po střihu nebyly vidět. |
 |
Jak na korunku?, 14.5.2010 Nejhorší asi bude začít to tvarování chtělo to už v loni sesadit níž teť se to rozvětvilo moc vysoko a to ještě v ostrém úhlu odklonu všechny konkurenční výhony odstranit nebo sesadit na niší výhony směřující z koruny tím snížíte korunu a ta se... celý příspěvek > |
 |
Ujme se?, 14.5.2010 Ve školce začínají velmi brzi s odlistěním stromků které mají ten rok vyvorat a stromky pak špatně vyzrají v koncových pupenech a výhonech pak jsou někde dlouho založeny třeba i na suchu a skáza je dokonána.Seřizněte stromek nad posledním rašícím... celý příspěvek > |
 |
Rez hrušňová - vím jak na ní, 14.5.2010 Odolné proti rzi jsou azijské hrušně měl jsem semenáč odrůdy Naši a ten rez neměl jen ty hrušky nejsou dobré.Letos po městě v parcích bylo hodně vidět rez na jalovcích polehavých čínských oranžový rosol na zduřelých větvích hned jak začali deště... celý příspěvek > |
 |
Nemoc jabloně?, 14.5.2010 Ta rez na snímku 1a4 je řasa neškodná tomu stromu neublíží ale ty další dva stomy jsou zralé na pilu to je buď rakovina nebo mrazové poškození mrazová deska na osluněné straně stomu vzniká koncem zimy přez den se kůra přehřeje v noci zmrzne a kůra se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Semenáček jabloňky, 14.5.2010 Na balkoně můžete pěstovat jabloň ze semene jen jako bonsaj jinak nemá význam. |
 |
Sloupovitá jabloň Walz, 14.5.2010 Když necháte z každého květenstvý jen jeden plod neměli by se při dozrání dotýkat pak by měli býti dobře vyvynuté zkuste to tak když jich bude ještě moc příští rok jich oštípete více. |
 |
Poupata květů na roubech, 14.5.2010 Letos úrodnější odrůdy jak letní tak podzimní i raně zimní mají květní pupeny i na jednoletých pupenech zřejmě způsobené loňskou neůrodou v některých krajích způsobenou strupovitostí a předčasným opadem shnilích jablek.Skvetením roubů jsem se setkal... celý příspěvek > |
 |
Olamovat květy jabloně na podzim zasazené?, 4.5.2010 Ten váš stromek neudělal žádné přírustky tak by potřeboval vyštípat květy většinou jabloně typu Rubín rostou silněji někdy za rok až 1m přírustky jinak zababčí a špatně poroste. |
 |
Jeřáb moravský - řez?, 4.5.2010 Zřejmě se loni přeplodil další rok to bude lepší.Příští rok ho částečně ořešte jestli bude zase obalený květem a to před rozkvětem aby bylo vidět kolik toho bude pak se trochu srovná v plodnosti. |
 |