|
Není nad kiwi, 15.4.2010 zdravím, kde bych mohla sehnat onu doporučovanou odrůdu kolomikty Vitakola? Moc by mě lákala. Díky, VeniH |
 |
Stolní odrůdy, 15.4.2010 Zdravím všechny a mám dotaz na odrůdy Suzi (Susi?) a Nimrak. Před pár dny jsme je koupili v zahradnictví Vehlovice u Mělníka a vysadili. Prý rezistentní novinky Díky, VeniH |
 |
|
 |
Podpěra pro fazole, 13.4.2010 Já jsem loni vyzkoušela "teepee" z tří pořádně zabodnutých dlouhých kroucených tyčí k rajčatům a vítr to nerozmetal . Veni |
 |
Škůdci na křenu, 1.10.2009 Poradí mi prosím někdo, jak na škůdce na křenu? Malí, černo-bílí broučci jsou na stoncích listů. Děkuji za radu. Monika. |
 |
Kávová sedlina jako hnojivo, 12.5.2009 Mě vždycky mrzelo, když sekretářka vyhazovala kvanta logru z přístroje na espreso, a tak už od loňska k němu občas šoupnu plastikový uzavíratelný box a holky mi ho plní. Za pár dní si ho odnesu plný Veni |
 |
Kde sehnat kameny na skalku, 12.5.2009 My jsme si nechali dovézt kámen z kamenolomu KUBO z Malých Žernosek u Lovosic (severní Čechy), je to diorit žlutavé barvy, na lomu až do červenofialova. Ceny nikterak hrozné, doprava do Prahy vyšla na víc Právě z něj budujeme gabionový plot a... celý příspěvek > |
 |
Rosa rugosa, 12.5.2009 U nás na sídlišti dělá spoustu parády podél chodníků, krásně voní, odolává v zimě solení a zahradnická firma ji silně seřezává, takže dorůstá necelý metr. Ale na zahradu si ji nedám. Je fakt moc divoká a pichlavá. |
 |
Kávová sedlina jako hnojivo, 12.5.2009 Četla jsem, že logr moc chutná žížalám, které pak pilně pracují v kompostu i v zemi, takže si ho nosím z práce po každé poradě celou misku a přidávám ho do kompostu. Snad tím nic nezkazím :-)) Veni |
 |
Anglické růže - licence v ČR, 12.5.2009 Přítel mi loni přivezl od Starkla z Čáslavi kontejnerovanou anglickou růži Scepter´s Isle, a to jsem netušila, že se tak požene nahoru. Letos už přezimovala u kmene staré hrušně a poupat má desítky, tak se těším. Je světle růžová. |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 6.5.2009 Používala jsem loni s úspěchem Ferramol, je ale trochu drahý. Chránila jsem s ním afrikány, ty plzákům velmi chutnaly. Kupodivu funkie jimi moc netrpěly, možná proto, že byly podsypané dřevěným dekorativním mulčem (ne kůrovým). Asi se jim přes něj... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kuny, 6.5.2009 Naši vyhnali kuny z půdy instalováním luxusního dehtového mýdla - nevhodný dárek z prodejny bioproduktů Botanicus či odkud - kuny to nerozdýchaly :-) |
 |
Had na zahradě, 6.5.2009 Krásná zmije, přímo učebnicová ukázka! Nezabíjet prosím, zavolat stanici přírodovědců nebo rušit až k odstěhování (té zmije)! |
 |
Černí broučci v květu, 6.5.2009 V každé listové růžici divizny nám bydlí několik larev a usilovně je vyžírají :-((Veni |
 |
Meruňka stále nekvete, 28.4.2009 V roce 2006 jsme sázeli současně a vedle sebe jednu Maďarskou a jednu Karolu, každá má jinou podnož a jiný růstový tvar. Maďarka letos prvně vykvetla a už má pěknou násadu plůdků, tak se moc těšíme. Karola (podnož slivoň) dosud neukázala ani jediný... celý příspěvek > |
 |
Choroba hrušně - listy jako u kadeřavosti broskvoně, 28.4.2009 I naše na podzim zasazená hrušeň "Konference" udělala něco podobného, poraďte nám zkušení, prosím! Díky, Vendula. |
 |