|
Poraďte,co je to za stromek, 6.4.2007 Podle popisu mě napadá možná japonská vrba ´Hakuro Nishiki´ (?). |
 |
katalog starkla, 4.4.2007 Kéž by mě přišly tak pěkné sazeničky borůvek jako paní Goikové - ale to je minulost - říkal jsem, že se pochlubím, v jakém stavu mi přijdou objednané rostliny - zkusil jsem to a Starkl tentokrát nezklamal. Stromky třešně a švestky jsou velmi pěkné a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Smrk ztepilý, 29.3.2007 Pokud vám jedna odpověď nestačí mohu vám to tu ještě tak dvacetkrát zkopírovat. Neberte to jako provokaci, ale nechápu vaši reakci na odpověď. |
 |
Smrk ztepilý, 29.3.2007 I jedna odpověď stačí. Kolik by jste jich chtěl? Myslím že bylo řečno vše podstatné co jste chtěl vědět. Možná se zase příště obraťte spíše na ty myslivce. |
 |
Taky u vás pršelo bláto?, 24.3.2007 byl to prach a písek ze Sahary. |
 |
Chamaecyparis lawsoniana columnaris, 20.3.2007 Výšky 8 - 10 m dosahuje tento jehličnan až někdy kolem 60. roku, 3 - 4 metry po dvaceti letech. |
 |
Vyvazování stromku, 18.3.2007 Teď bych se soustředil především na výchovný řez stromků, ale rozpěrky se použít dají. Můžete i nyní pokud bude možno s výhony po zkrácení dále "hýbat" tak aby se nevylomily. |
 |
Chci si nechat poslat stromky poštou., 17.3.2007 Já zkušenosti mám. Většinou jsou dobré. Jednou jsem splakal nad výdělkem. Záleží od koho nakupujete a je lepší se na danou firmu optat. Mě se zatím ujaly všechny stromky, ale v jedné zásilce byly neoznačené, nekvalitní výpěstky. Chcete-li konkrétně... celý příspěvek > |
 |
neopadavá popínavka na slunné stanoviště, 16.3.2007 přísavník |
 |
Jak brzy po výsevu můžu hnojit trávník?, 16.3.2007 S hnojením trávníku nemusíte zase tak spěchat, hnojivo stačí rozhodit až trávník vzejde a bude schopen ho kořeny přijímat, klidně po první seči. Hnojivo stačí pak jen rozhodit, nemusí se zapravovat. |
 |
|
 |
mulčovací kůra k tůjím, 16.3.2007 Lépe je použít netkanou textilii kvůli prorůstání plevele, textilii nemusíte uchycovat, stačí zatížit kůrou. |
 |
Přesazeni azalky, 15.3.2007 Přesaďte, hlavně pěkně s kořenovým balem, a na novém místě dostatečně zalévat. |
 |
živý plot jako ochrana před větrem, 14.3.2007 Záleží jaké máte možnosti, buď habr do stříhaného plotu nebo volně rostoucí keře, třeba vyšší druhy tavolníků, líska... |
 |
jaká thuje je nejlepší na živý plot, 14.3.2007 Sám se sebe můžu doporučit Smaragdy. Kompaktní vzrůst, a poměrně rychle roste. |
 |
vhodné sazenice pro živý plot, 14.3.2007 Doporučoval bych totéž. Zejména kvůli dokola otevřenému prostoru jak říkáte, bez zástavby, takže thuje a podobné se tam nehodí. Habr snáší výborně mráz a sucho, je to lesní strom, ale díky tomu, že dobře snáší řez, používá se do živých plotů, takže... celý příspěvek > |
 |