 |
Svestkove aroma, 13.12.2009 Osobně mám část letošní slivovice (odrůda Stanley) v demižonu asi měsíc, přidal jsem na 5l slivovice 10 švestek a hezky se to barví dozlatova. Nechám to tam do doby stáčení, tzn. asi půl roku. Sušené švestky se ve slivovici určitě... celý příspěvek > |
 |
Rozestupy mezi stromkovými angrešty a rybízy, 13.12.2009 ...jsou i keře angreštu... |
 |
|
 |
Slivovice vs. calvados, 13.12.2009 Tak každý ovocný destilát má nezaměnitelnou vůni a chuť, sám nemám problém rozeznat hrušku od švestky, meruňky nebo kalvadosu. Používám k tomu ale výhradně své smysly. Pokud se Vám zdá nevýrazná chuť trnky, tak to trnka asi nebude...
Martin |
 |
Domácí pekárna, 13.12.2009 Ano máme. Žena si přála pekárnu (vždyť všechny její kamarádky ji mají, že...), tak loni na vánoce se ježíšek pochlapil. Do třech králů manželka stačila napéct tucet chlebů (často s rozporuplným výsledkem), pak na velikonoce mazanec a od té doby se... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 6.12.2009 Ale to samosebou chápu, sám jsem vlastníkem seker Fiskars. Také mám však klasický perlik na jasenovém toporu, používám ho při klínování větších špalků a drží výborně. Myslím, že toporo u perliku je masivnější než u klasické sekery, proto vydrží... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 6.12.2009 Já Vám nevím, sekyry Fiskars to je klasa, ale proč kupovat drahé kladivo téže značky, když klasický 5kg perlik přijde na třetinu. A kladivo přeci naní sekera, aby záleželo na dokonalém zpracování ocelové palice...
Martin |
 |
Rajče tyčkové Tipo F1, Toro F1, 6.12.2009 Za měsíc Vám určitě nedozrají, bude to překlep.
Martin |
 |
Salát k rychlení, 6.12.2009 Salát vysévat tak v půli března. Martin |
 |
Tradiční i netradiční recepty na vánočního kapra / i jiné ryby, 6.12.2009 jirilan to popsal přesně dle mého gusta. Kapr jedině na česneku den dopředu, pak pokapat citrónem a šup s ním do trojobalu. A pak je jedno, jestli se pojídá teplý nebo studený, leč je stále fantastický...
Martin |
 |
Destilační přístroj, 5.12.2009 Zrovna teď jsem přišel z procházky a nějaký anonymní páleník výpalky "zlikvidoval" v odvodňovacím příkopu komunikace. Pravděpodobně dneska nad ránem, jelikož mi do nosu praštila nezaměnitelná vůně...
Martin |
 |
|
 |
Grilování - uzení, 5.12.2009 Nejen vyhřát pořádně udírnu, ale dobré je i maso před zavěšením do udírny lehce ztužit v teplé vodě 80°C na deset minut.
Martin |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 5.12.2009 Každý má svůj zaručený recepis a postup, tak těžko se budu vyjadřovat k Vašemu složení. Jen mi připadá, že jste "šetřil" na koření.
Pro lepší barvu také část papriky zpěním na sádle. Hnětač používám na prát, do kterého přidávám... celý příspěvek > |
 |
Za kolik prodat slivovici, 5.12.2009 Evidentně už máte hrdlo dostatečně vypálené, když Vám je jedno, co pijete... Když slivovice pálí v krku, tak je to známka její nekvality, ale to je již asi za obzorem Vašeho rozlišení.
K Vašemu názoru na víno se snad už nemá cenu ani... celý příspěvek > |
 |
Jakou slivoň?, 4.12.2009 Já bych tu Stanleyku nezatracoval, její výhoda spočívá ve velikém množství plodů a každoroční sklizní. Pravda, chuťově jsou určitě aromatičtější odrůdy.
Martin |
 |
Postřik proti kadeřavosti, 4.12.2009 Já budu stříkat až v únoru a pak v březnu.
Martin |
 |