|
Pomoc s výběrem malého traktoru, 5.4.2010 Nic ve zlém, já jen že Váš první dotaz působil dost jednoznačně.
U té trávy pochopitelně záleží na skladbě porostu, jeho hustotě a výšce.Viděl jsem už dost silnějších traktorů trápících se s rotačkami na hranici možností. Rezerva výkonu žádná a... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s výběrem malého traktoru, 5.4.2010 Situace se opravdu komplikuje.Z Vašeho prvotního dotazu se zdálo, že víte zcela přesně na co se ptáte a že nebudete tak lehce ovlivnitelný. I s tou kabinou jste obrátil, tak nevím. Měl byste vědět, že zadní závěsy jsou vyráběny dle norem a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Automatické čerpadlo pro zavlažování z nádrže na dešťovou vodu, 5.4.2010 Vyhledejte si odstředivá čerpadla-vyberte si dle libosti (např.Ecojet) a doplňte ho o elektronický hydrostat(automatic pump control).Hydrostat našroubujete (přes koudel) na těleso čerpadla, čerpadlo doplníte ještě o kus nasávací hadice s... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s výběrem malého traktoru, 4.4.2010 K té louce - v tom případě ano, byla by to škoda mulčovat. Byliny nadevše! Psal jste původně o " vysoké nekulturní trávě",tak jsem to pochopil jako materiál, který nestojí za nic. Osobně mulčuji jak zamokřené i vyprahlé louky a s... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s výběrem malého traktoru, 4.4.2010 Osobně se domnívám, že s danou částkou jste požehnáním pro prodejce podobných strojů.
Podívejte se pořádně na toho Deera, na svých CS stránkách mají výběr dle uvážení - v lehčích provedeních se jedná zřejmě o japonský Yanmar (v tomto... celý příspěvek > |
 |
Jak zničit mech na zahradě?, 31.3.2010 Taky sekám většinu zahrady poprvé po odkvětu kopretin ale ty kopretiny musí mít kde vyrůst. V opravdu hustém mechu neroste téměř nic.Taky jde o to, jakou použije kdo techniku-normální rotačkou s košem určenou na běžný trávník je to pak už skoro... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo Sigma, 31.3.2010 Ponechme nejprve tazatele ověřit stav hladiny vody ve studni, pak zkusit zavodnit čerpadlo dle výše popsaného postupu.Pokud by čerpadlo bylo skutečně na výměnu, nemá smysl se bavit o čerpadlech z obchodního domu. Psal přeci, že se jedná o... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo Sigma, 31.3.2010 Bod 0. Je ve studni voda? - je fakt asi první možnost, která mě tedy po jarním tání fakt nenapadla. |
 |
Čerpadlo Sigma, 31.3.2010 Pětistupňové čerpadlo je nesmírně výkonné, můžete zkusit začít zjištěním, jestli Vám tzv.nezapadla voda. Sloupec vody od hladiny ve studni až po čerpadlo se přetrhl a voda odtekla do studny, zřejmě přes netěsnící zpětnou klapku na sávacího koše.Na... celý příspěvek > |
 |
Ložiska do vřetenové ruční sekačky Husqvarna (54), 29.3.2010 Jasně, petrolej je klasika. Přemýšlím, co se asi tak mohlo dostat mimo trávy do ložisek kol této sekačky a pochybuju, že ji kdy kdo vůbec maže, takže jde asi spíš o rez. WDčko (nebo Konkor) mě napadlo jako nejjednodušší a nejrychlejší způsob pro... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ložiska do vřetenové ruční sekačky Husqvarna (54), 29.3.2010 Zkuste ještě nejprve ložiska několikrát pořádně prostříkat WD 40.Konzervant to není dobrý ale uvolňovač ano.Podařilo se mi s ním rozpohybovat zcela zarezlá ložiska. HQ !!! |
 |
Výběr sekačky, zastavení nože, sekání podél plotu, pojezd, 26.3.2010 A to je na takovýchto sekačkách právě geniální -vysypáváte koš a motor běží dál, nebo pouze na chvíli stáhnete otáčky na volnoběh. Netrápíte motor a startovací mechanismus (ani sebe) neustálým namáháním při startech.
Pro... celý příspěvek > |
 |
Ořez (totální?), 22.3.2010 Člověče, žijete vůbec v této zemi? To si myslíte, že když tam ty dráty " někdo" instaloval, že se ptal majitele? To, že na údržbu desítky let nikdo ani nesáhl a teď se honem honem honí prořezávky zeleně je na dlouhou debatu. Je vidět,... celý příspěvek > |
 |
Male sadbove brambory, 17.3.2010 Pochopitelně je možné je dávat po dvou . |
 |
Japonský malotraktor Kubota, 8.3.2010 Pokud jsou pro Vás "číňané" moc velcí a hledáte menší a obratnější stroj pak nechápu, co by Vám zde tak asi mohl kdo odpovědět.
Podívejte se na stránky "dovozců" starších jap.malotraktorů(např.výše zmíněných) a máte jasný hrubý... celý příspěvek > |
 |