|
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 2.8.2009 Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že se meruňka při roubování ujímá na slivoň, předpokládám, že dřeva budou kvalitou podobná. Švestka je pro uzení a grilování velmi oblíbená. |
 |
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009 Očkuje se nyní. Kmínek by měl mít sílu tužky. Zkuste si napřed očkování nanečisto na podobných, stejně silných výhonech. |
 |
|
 |
Špendlíky, 2.8.2009 I já. |
 |
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009 V době internetu není nutné někoho dlouho hledat. Očkování je poměrně snadné a stránek s návodem je mnoho. |
 |
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009 Já bych rostlinku v tuto dobu nezastřihoval. odstranil bych listy na kmínku a naočkoval na něj jedno nebo dvě očka kousek nad sebou a naproti sobě z nějakého stromu dobré a vyzkoušené broskve. Zastřihnutí bych nechal na jaro, zato... celý příspěvek > |
 |
Pomologická hádanka, 2.8.2009 Že by Černošická? Soudě podle malé pecky... |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 2.8.2009 Keře rybízů prořežte tak, že odstraníte všechny mladé výhony vyrostlé odspodu, krom dvou nejsilnějších. Místo nich odřízněte - taky u země - dvě nejstarší větve. Konce není třeba zastřihovat.
Stromky angreštů prořežte tak, že svěšené větve... celý příspěvek > |
 |
Topfirst, 1.8.2009 Mně Katinky dozrávají již asi 10 dní. Loni to bylo ještě dřív. Polohu mám podobnou. Jsou taky míň sladké.
Topfirst nemám, ale o dost dřív mi dozrál Herman. |
 |
Udírna, 1.8.2009 Já se přiznám, že špalky o průměru 20 cm ani nemám. Zezačátku udím taky tenšími polínky, hlavně abych dosáhl kýžené teploty. Po vyhřátí cihlové udírny stačí větší polínka - teplota se již udrží. |
 |
Podzimní třešně, 1.8.2009 Na Českomoravské vrchovině ve výšce 600 m n.m jsem trhal černé chrupky ještě začátkem srpna. O třešních zrajících na podzim jsem ale neslyšel. |
 |
|
 |
Jak se zbavit vos?, 30.7.2009 Přípravek - tuším se jmenuje Biotoll - je to bílý prášek - jsem použil před týdnem. Kousek od vrátek jsem našel v trávníku hlubokou díru asi 8 cm v průměru, z níž vyletovaly vosy jak ohňostroj. I pozdě v noci byl provoz docela hustý -... celý příspěvek > |
 |
Hnojení na list - koncentrace hnojiva, 30.7.2009 Je-li to možné, použil bych při abnormální násadě raději redukci plodů probírkou než hnojení na list dusíkem v srpnu.
Strom při nadměrné násadě by měl reagovat červnovým propadem. Letošní počasí ve spojení s ne vždy šťastnými... celý příspěvek > |
 |
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 30.7.2009 Hrušeň je nepochybně vhodná pro uzení. Neuvádí se tak často proto, že je v zahradách méně zastoupena než jabloně, třešně či slivoně. Na uzení je hrušky trochu škoda, je to výborná ale poměrně vzácná surovina pro řezbáře i na soustružení.... celý příspěvek > |
 |
Jak rozmnožit švestku?, 29.7.2009 To je pravda. Je ovšem otázka, jestli zadavatel chápe rozdíl mezi švestkou a slívou. Pravé švestky obvykle nemají tendenci předčasně zastavit růst. |
 |
Destilační přístroj, 28.7.2009 Jistě, necht si každý připravuje kvas pro sebe tak, jak uzná za nejlepší. Jste-li přesvědčen, že pálenka bude víc vonět po jablkách, když polovina lihu bude mít svůj původ v řepném cukru, je to Vaše volba. |
 |