Příspěvky uživatele - 166.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 4.4.2009
Pěkné
Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 4.4.2009
Ale dělá. To si vezmete pinzetu a vytrháte z květu tyčinky - mužská sterilace... Ale vážně. Existují chemické přípravky na probírku plodů, kde když zvýšíte koncentraci, nebudou žádné.
Pan Vysloužil má pravdu, ale já si myslím, že takovéto zásahy by se měly provádět dokud je čas a elán. Pokud strom letos nebude plodit, dá vše do nových přírůstků. Aspoň bude při dalším průklestu z čeho vybírat. Myslím, že strom je ořezán pěkně. Je... celý příspěvek >
Já už bych to víc neřezal. Myslím, že to je ořezáno dostatečně. To že sem tam nějaká větev převisá nevadí.
Canna, 27.3.2009
Dobrý den cannu mam taky kvetla mi velmi bohatě na slunném místě ve větším květináči, odkvetlé květy odstřihuji, poradila mi dobrá známá.At se vám daří v pěstování.
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 22.3.2009
A už jste letos stříkal? Bělomasé vinohradnické sorty by měly být odolnější.
Jojo - odolnost proti šarce , 21.3.2009
Zkušenost nemám, ale slyšel jsem, že je jen do teplých poloh. Jsou i jiné slivoně, sice né rezistentní, ale tolerantní k šarce.
prorezavani stromu, 21.3.2009
S ořezáním stromů bych mohl pomoct. Z jaké vesnice jste?
Řez sakury kdy?, 21.3.2009
Je ten řez opravdu nutný? Sakury se většinou neřežou. Do jejich korun není nutné zasahovat.
Řez sakury kdy?, 15.3.2009
Třešně se obvykle řežou v květnu, nebo po sklizni. V případě sakur, kdy nám nejde o plody, ale o květy bych počkal po odkvětu. Doporučil bych ale řezat na čípky (tzv. Zahnův řez).
Clappova Půlpán - zná to někdo?, 7.3.2009
Nejspíš se jedná o člověka, který si stromek objednal. Název odrůdy, či podnože to není.
Množení jabloní větvemi?, 7.3.2009
U révy se dělají tzv zelené práce. Vždy záleží na míře a době provedení. O vylamování fazochů v zóně hroznů se snad nediskutuje. Odlisťování, pokud je provedeno mírně a ve správný čas také není na závadu. Samozřejmě je rozhodující odrůda poloha ap.
Jak zmladit jabloň, 1.3.2009
  Kromě toho co řekl pan Vysloužil je dobré při zakracování větví dbát na to, aby níže postavené byly delší než výše postavené. V případě jabloní je doporučován vrcholový úhel zmlazení 100-120° Někdy se zmlazovací řez spojuje s... celý příspěvek >
kácení ovocných alejí, 28.2.2009
Měl bych také pár poznámek. Pokud se bavíme o ovocných alejích, tak spojovat ty stávající s Marií Terezií je nesmyslné. To možná ty staré lipové co byly sázené před příkopem. Ovocné aleje v ČR (mimo hrušňových) jsou většinou výsadby z 50.... celý příspěvek >
Množení jabloní větvemi?, 28.2.2009
Pravokořenými ovocnými stromy se zabývá pan Svoboda (ekozahrady). Způsob zakopání silné větve je použitelný. Vyrašené mladé letorosty je třeba v průběhu vegetace nahrnovat jako při kopčení. Některé odrůdy, zejména ty starší nejsou vhodné na M9. V... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika