Příspěvky uživatele - 151.168

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Molice, 26.5.2010
Bojovala jsem taky s molicemi na ibiších a na fuchsiích. Pomohlo opakované stříkání mospilanem v kombinaci se sprchováním rostlin. Molice prý nemají rády vlhko, sprchou se jich aspoń část vždycky spláchne včetně části vajíček. Vždycky jsem kytky... celý příspěvek >
Spálila jsem stromek cereritem?, 7.5.2010
Vydržte, je dost velká šance, že znovu obrazí. ale s letošní úrodou je ámen. Každopádně ale moniliová spála stromy oslabuje, takže příští rok nezapomeňte na začátku a na konci kvetení stříkat. Tady je větší diskuse k monilioze meruněk.
Podivná choroba višně, 5.5.2010
Ano, moniliová spála. Když jsme před třemi lety koupili chatu se zahradou, tak jsem první jaro taky zoufale koukala, co se to nádherně kvetoucí višni za pár dnů stalo. Myslela jsem, že uhyne, protože to odnesl prakticky celý velký starý... celý příspěvek >
Phalenopsis mini - přežije?, 9.3.2010
Souhlasím, všechny špatné kořeny je při přesazení třeba ostříhat. K tomu bych doporučovala posypat místa odstřižení dřevěným uhlím a nechat tak den vyschnout před zasazením do nového substrátu. (Klidně použijte dřevěné uhí, co se prodává na... celý příspěvek >
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 3.2.2010
My už od začátku roku jezdíme jednou týdně za neměnným kolotočem: odházet sníh kolem chaty (plus každou druhou návštěvu ho sházet i z pultové střechy poněkud vratkého dřevníku), oklepat sníh z keřů, nasypat ptáčkům, rozmrazit na kamnech vodu v... celý příspěvek >
Buganvília, 22.1.2010
Přezimováníí bougainvilie je největší problém, často v našich podmínkách i přes pečlivou péči zahynou. Mě tak v jednu zimu zahynula asi po čtyřech letech už velmi pěkně rozrostlá rostlina i její tři mladší "oplégry", a nevím... celý příspěvek >
Dřevěné nášlapy, 13.1.2010
Přesně tak, špalíkové dlažby se běžně používaly odedávna do průjezdů a podobně - tedy tam, kde na ně neprší. Vlhkost je jednak v realtivně krátké době zničí a druhak jsou ve vlhku značně kluzké.
Kompost a psí výkaly, 13.1.2010
Uvádí se, že psí výkaly jsou pro kompost méně kvalitní, protože jde o masožravce, složení výkalů je tedy pro budoucí hnojivo méně vhodné než od býložravců. (Koneckonců lidské exkrementy taky nejsou ideální hnojivo, ze stejného důvodu.)... celý příspěvek >
Croton, 3.12.2009
Kroton chce dost světla. Možná že nerozdýchává změnu k horšímu ve světelných podmínkách. A není odolný proti vyschnutí - přinesla jsem si krásný kroton, který mám asi deset let, do kanceláře, a stačilo být párkrát přes prodloužený víkend pryč a... celý příspěvek >
Ořešák papírák, co brzy plodí? Jaký koupit?, 4.9.2009
Prosím vás, co znamená slovo "zababčelý"? Už jsem to četla mnohokrát a protože jsem měšťák bez zahradnické výchovy, tak tento termín mi chybí ve slovní zásobě. Děkuji. 
Jaké rostliny na živý plot?, 6.8.2009
Stříhané tavolníky prakticky nekvetou. Znám je dobře, máme z vysokých tavolníků asi dvacet metrů plotu a z nízkých asi pět metrů. S mochnou je to lepší, ale je to zase poměrně nízký keř. Záleží taky na tom, jak vysoký plot by to měl být.
Jaké rostliny na živý plot?, 5.8.2009
Pokud chcete klasický stříhaný živý plot, tak se bohužel budete muset víceméně rozloučit s představou hezkého kvetení. Při stříhání přísného tvaru se většina větviček, které by kvetly, odstraní a plot kvete minimálně nebo vůbec.Pokud chcete kvetoucí... celý příspěvek >
Popínavá dřevina na svah, 31.7.2009
Mám podobný problém, ale my máme ve svahu celou zahradu, upravenou do teras, takže to musím řešit na řadě míst.  Některé silně svažité části osazuji postupně skalníkem (cotoneaster). Existuje v mnoha druzích - vyšší, spíš keřovité (i kolem... celý příspěvek >
Co s hafanama?, 30.7.2009
Já bych zkusila kombinaci předchozích rad - tedy oplotit, vychovávat, postříkat. A oni si zvyknou :-)
laický dotaz na suché klestí, 3.4.2009
Tavolníků je několik druhů, mimo jiné i cca půl metru vysoký, růžově kvetoucí keřík. My máme na zahradě z vysokých tavolníků živý plot (kvetl by bíle, ale stříhaný nekvete.) Potom máme několik nízkých keřů toho růžového. Když na podzim zaschne a... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika