|
Prunus tenella (mandloň nízká), 26.9.2008 Nabízel ji Baumax už od jara - keřovitou i naroubovanou na kmínku. Viděla jsem ji tam ještě v létě. Zkuste se poptat, možná ji ještě mají. |
 |
popraskaný kmen broskvoně, 24.9.2008 Díky za reakci na můj dotaz. Stromový balzám mám a používám hlavně při řezu stromů. Jen jsem chtěla zjistit, jestli neexistuje nějaký lepší přípravek, který podporuje rychlejší zacelení prasklin. Ani v obchodě mi nedokázali nic jiného... celý příspěvek > |
 |
|
 |
popraskaný kmen broskvoně, 20.9.2008 Prosím odborníky ovocnáře o radu. Na šestileté broskvoni je rozpraskaná kůra v dolní části kmene. Praskliny jsou dost hluboké a asi by bylo potřebné je před zimou ošetřit. Stačí je vyplnit stromovým balzámem, nebo existuje nějaký jiný přípravek? Budu... celý příspěvek > |
 |
osobitá zahrada, 19.9.2008 Evo a Magdaléno, děkuji oběma za informaci o Proplantu. Zkusím objednat, snad dopadnu taky tak dobře jako vy.
Magdaléno, před třemi roky jsem byla v podobné situaci jako Vy. Zakládali jsme novou zahradu (velkou), kde jsem chtěla mít převážně růže.... celý příspěvek > |
 |
různé vybarvení stejných růží, 19.9.2008 Paní Olino, pokud vím, tak všechny "modré růže" nejsou vlastně modré, ale v různých odstínech růžovofialové. Čistě modrou růži se nepodařilo vyšlechtit, asi tak jako "modrou chrazantému" z povídky K. Čapka. |
 |
Výsadba růží, 18.9.2008 Chápu, že Vám nic jiného nezbylo, než růže zasadit, když Vám byly zaslány takhle předčasně. Je to bohužel nešvar, kterého se zodpovědný zahradník nedopustí, aby prodával růže s ještě nevyzrálými výhony a navíc v nevhodnou dobu. Přesto si myslím, že... celý příspěvek > |
 |
osobitá zahrada, 18.9.2008 To okouzlení růžemi a zahradou s Vámi sdílím. Vím přesně o čem píšete. Přeji Vám ještě mnoho zahradních radostí.
Zároveň mám dotaz na Proplant. Nabízejí docela zajímavé odrůdy růží, ale zatím jsem nikde nezjistila zkušenosti s touto firmou. Už... celý příspěvek > |
 |
pokryvné růže, 5.9.2008 Pokryvné růže, jak už napsala paní Lili, se řežou minimálně - jen uschlé nebo zmrzlé části výhonů a pak v létě odkvetlé květy. Čím méně je budete zkracovat, tím bohatěji pokvetou.
Spolehlivá a pěkná růžička je The Fairy a jí podobné - Fairy Queen,... celý příspěvek > |
 |
pokryvné růže, 4.9.2008 Ráda bych upozornila na "plazivou" růži Sommerabend (šlechtitel Kordes). Vytváří hustý koberec téměř stále pokrytý červenými jednoduchými květy. Je zdravá a rychle se rozrůstá - má až 1,5 m dlouhé výhony. |
 |
Jak je to s růžemi?, 2.9.2008 Od poloviny října se vysazují prostokořenné růže proto, aby přes zimu řádně zakořenily. Vaše minirůže v květináči jsou koupené jako dárkové v květinářství, nebo jste si je vypěstovala sama z řízků? V obou případech bych s vysazením do záhonu počkala... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahody, 23.8.2008 Na stránce společnosti Sempra Turnov s.r.o. je nejen přehled sortimentu jahod, ale i hodnocení jednotlivých odrůd a návod na pěstování.
Dnes jsem si odtud přivezla sazenice a jsem velmi spokojená. Jsou mimořádně silné s krásně vyvinutými kořeny a... celý příspěvek > |
 |
padlí, černá skvrnitost a rez růží, 14.8.2008 Ano, paní Lili, říkáte to naprosto přesně. A jak jste uvedla ve svém úvodním příspěvku, velmi důležitý je preventivní postřik v květnu, kdy si myslíme, že se růžím nic neděje a že je všechno v pořádku, protože vypadají zdravě. Přesto jsou odrůdy... celý příspěvek > |
 |
Opory pro růže, 1.8.2008 Také jsem před časem sháněla oblouk pro růže - marně. Nakonec jsem si ho nechala vyrobit podle nákresu ve firmě, která se zabývá kovovýrobou a jsem naprosto spokojená. |
 |
Neznámá pnoucí růže, 1.8.2008 Možná by vaší představě vyhovovala Sympathie. Je tmavě červená, vzrůstná a velmi příjemně voní. Zkuste si najít její fotku a popis na helpmefind.com. |
 |
kam za růžemi do rozária, 17.6.2008 Dobrý den paní Lili, můžu vás poprosit o název růže na 4.obrázku (no comment)?
Zároveň bych vám ráda řekla, že obdivuji vaši ochotu a trpělivost odpovídat na otázky začínajících pěstitelů růží a hlavně kvalitu vašich odpovědí, za kterou... celý příspěvek > |
 |