|
Strupovitost kaktusů, 5.2.2011 Ten vlevo je OK, to je stárnutím. Ty dva mi připadají spíš jako něčím vysáté, nemáte tam svilušky?? Lída |
 |
Sázení růží, 4.2.2011  Ještě k tomu sázení - před namočením do vody je nutné prohlédnout kořeny a poškozené odstranit, také všechny silnější na konci zastřihnout až do živé části, aby se růže mohla nacucat. Zasadit dost hluboko, aby místo očkování bylo cca 4-5cm pod úrovní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení růží, 4.2.2011 New Dawn, ještě je i bílá White Dawn a víc růžová Coral Dawn. Lída |
 |
Neplodící líska?, 4.2.2011 Jestli to bylo pár proutků a ještě jste je připekli, tak vydržte, asi si dává na čas. Většinou plodí jako už vyšší keř. Lída |
 |
Choroba kůry - prosím o pomoc s určením, 3.2.2011 Také jsme měli něco podobného na staré jabloni, vyskytuje se to na mnoha starých jabloních v celé osadě. Listy na poškozených větvích i s plody zhnědnou a zůstanou viset. Měli jsme obavy ze spály (ale větvičky se hákovitě neohýbaly a sliz se také... celý příspěvek > |
 |
Cibule - pokroucená nať, 3.2.2011 K cibuli nedávám žádnou konstrukci. Když začíná vylézat a má cca3cm, přehodím přes záhon bílou netkanou textilii (nenapínám ji) a po stranách i na koncích zatížím položenými starými prkny. Pokud by meteorologolé hlásili nějaký uragán, je dobré... celý příspěvek > |
 |
Zastrihnutie do korunky, 2.2.2011 ps - není totiž jasné, kolik cm ve skutečnosti měří stávající kmínky... L. |
 |
Zastrihnutie do korunky, 2.2.2011 Měla jsem na mysli buď zákrsek nebo čtvrtkmen, ten je dle mých zkušeností praktičtější z hlediska údržby plochy pod korunkou a ta přitom není příliš vysoká, takže je dobře přístupná. Lída |
 |
Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 2.2.2011 ps - možná by ještě šlo předtím je napustit teplou fermeží. |
 |
Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 2.2.2011 Používala se karbolka nebo vyjetý olej, oboje chrání dobře a dlouhodobě. Ale určitě teď už existuje něco nového, co bude určitě kvalitnější, dražší, bez zápachu a s určenou trvanlivostí. Já bych použila jako odzkoušený ten vyjetý... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámá, 2.2.2011  Pepřovník (piper) -liána - viz foto |
 |
Neznámá, 2.2.2011 To spíš myslíte pepřinec (peperomia), ne? Na pepřovníku roste pepř, ten má listy srdčité a slabé L. |
 |
Konáre odchádzajú, 2.2.2011 No mně také, mám to na Vance (ať ošetřím nebo neošetřím, dělá se ji to pořád, ale roste a plodí dobře). Může to být nevhodnou dobou řezu, vlhkem, nevhodnou polohou ap.Doporučují postřik Kuprikolem nebo Championem před rašením nebo po opadu listů.... celý příspěvek > |
 |
Neznámá, 2.2.2011 Kiwi má listy jak lysé, tak chlupaté - podle druhu, ale řapíky listů má dočervena a ne tak dužnaté. Kalina má pro změnu listy vstřícné, což "neznámá"také nemá. Takže to bude něco třetího, nejspíš asi opravdu nějaká pokojovka. ... celý příspěvek > |
 |
Konáre odchádzajú, 2.2.2011 To se stává, příčin může být moc... |
 |