|
Identifikace chorvatských rostlin, 3.8.2008  Dobrý den. Vrátil jsem se z Chorvatska a potřeboval bych pomoct s přesnou identifikací. Děkuji! |
 |
Co je to za keř s bílými přírůstky?, 29.5.2008  Viděl jsem ho již 2x, tentokrát byl foťák po ruce :) |
 |
|
 |
Druhový název ficusu, 30.4.2008  Ještě připojuji fotky... |
 |
Druhový název ficusu, 30.4.2008 Dobrý den. Potřeboval bych poradit s druhovým názvem tohoto ficusu. Údajně by se mělo jednat o gumovník dle majitelky od které jsem jej získal. Děkuji. |
 |
Plíseň po zimě, 23.4.2008  Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak se nejlíp vypořádat s touto plísní která se objevila po zimě na konečkách, případně jak se tento kaktus vůbec jmenuje.
Děkuji. |
 |
O jaký druh palmy se jedná a co ji chybí, 23.4.2008  Dobrý den. Opět bych prosil o identifikaci palmy a co ji chybí. Upozornil bych, že na patě má takové dvě kuličky. Přes zimu ji takhle zbledly až mírně zežloutly listy. Málo světla? Děkuji. |
 |
Identifikace vrby, 21.4.2008  Dobry den. Potreboval bych identifikovat druh vrby, ktera ma srostle vetve, viz. obrazky. Nebo je to jen nejaka mutace? Dekuji. |
 |
O jaký druh dubu se jedná?, 27.3.2008  Dobrý den. Zaujalo mě, jak se některému druhu dubu odlupuje kůra. O jaký druh se jedná? Děkuji. |
 |
Želví trus, 20.3.2008 Dobrý den. Mám trochu nezvyklý dotaz. Máte někdo zkušenost se želvím trusem (bíložravé želvy) co by hnojivem? :o) |
 |
Hnojení rostlin u lipové aleje, 17.3.2008 Špatně jste mě pochopil. Lípy samozřejmě nechci ničit! Jsem rád, že je tam mám i když se jedná o silnici po které projede 10 aut denně a shodou okolností tam živý plot i je. Ptám se jen čistě jaké hnojivo nejlépe použít, aby se rostlinám dařilo i na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnojení rostlin u lipové aleje, 16.3.2008 Dobrý den.
Máme zahradu u silnice, kterou lemujou staré vzrostlé lípy. Rostlinám rostoucím na straně k nim se moc nedaří, jak jim lípy berou živiny. Jaké hnojivo by bylo v tomto případě nejlepší nebo jak se účinkům lip bránit?
Děkuji za radu. |
 |
Už vám někdy začala růst pecka manga takovýmto způsobem?, 17.1.2008 Tak jsem se odhodlal z květináče vysypat hlínu a opravdu.. dostala se mi tam nějaká cibulka která vyrostla napotvoru tak, že to z venčí vypadá jako by to rostlo z manga :o) No, aspoň jsem se tím pár týdnů bavil co že se mi to povedlo :o) |
 |
Už vám někdy začala růst pecka manga takovýmto způsobem?, 12.1.2008  Dobrý den.
Zasadil jsem ve vodě naklíčenou pecku manga do květináče a začalo mi z něj růst něco, co zdaleka nepřipomíná stonek mého prvního (již bohužel pomalu usychajícího) manga. Celé to vypadá spíše jako "pažitka" a jsem z toho... celý příspěvek > |
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 12.1.2008  Bylo mi dovezené na konci prázdnin semínko z Chorvatska. Od té doby jsem jej měl v zemi v zklíčilo teprve na přelomu roku. Mělo tvar protáhlé asi dvojnásobné leskle hnědé čočky. Nevíte o jakou rostlinu by se mohlo jednat? Děkuji. |
 |
Co je to za rostlinu?, 29.12.2007  Dobrý den. Potřebuji poradit o jakou rostlinu se jedná. Byla zakoupena včera v Hornbachu. Na květníku je napsáno Mühlenbeckia, ale to jak jsem si našel na internetu je jenom druh substrátu :o(. |
 |