Příspěvky uživatele - 79.90

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Proč hrušeň nekvete?, 14.5.2009
Diferenciace květních pupenů - její první fáze začíná u hrušní koncem května a trvá asi dva měsíce. Přihnojení superfosfátem až na jaře nebude na její průběh mít žádný vliv. Fosfor, draslík a některé další živiny jsou v půdě velice málo pohyblivé. V... celý příspěvek >
Škůdce na třešni, 14.5.2009
Paní, přípravek Omite je určen k hubení roztočů (např. vlnovník, svilušky a pod.). Pilatka jeasi půl cm veliká vosička. Na její hubení, jejich vajíček a hlavně vylíhlích larev než se stihnou zavrtat do plůdků jsou určeny insekticidy, o kterých už zde... celý příspěvek >
Slimáci? Vím jak na ně, 13.5.2009
Loni jsem našel dva slimáky na břízolitové omítce domu přes metr vysoko..
Tak co kadeřavost?, 13.5.2009
Ještě bych se s hodnocením tolik neukvapoval.
Nemoc na listech švestky domácí, 13.5.2009
Přípravek Omite nebo Nissorun můžete použít i nyní. Ošetření je nutné opakovat. Velmi důležitá je i teplota v době ošetření. Ideál je okolo 2O°c. Při teplotě pod l8°C účinnost nebývá dostatečná.
Meruňka - opad plodů, 13.5.2009
Chtělo by to opadané plůdky prohlédnout, jestli nejsou napadeny škůdcem.
Škůdce na třešni, 13.5.2009
Také jsem slyšel od jednoho známého o poškození plůdků třešní pilatkou. Nebylo jich prý mnoho. V tom případě si myslím, že by se jednalo o pilatku žlutou.
O jaký plevel se jedná?, 12.5.2009
Pokud jsem se zmýlil a je to svlačec (ten má relativně slabý, ale pevný a hlavně hlubokokořenící kořen na rozdíl od vytrvalého rdesna s oddenky) potom použítí Roundupu pomůže jen velice dočasně. Nejúčinnější by byla kombinace Starane a Aminexu... celý příspěvek >
Americká plíseň na angreštu, 12.5.2009
Nevím nic o účincích prášku do pečiva na padlí. Ale podobných receptů na všechny možné choroby a škůdce jsem vyslechl více a na většinu z nich raději zapomněl. Jinak použití oleje do vody jako smáčedla lze. Používal jsem ho někdy při postřiku... celý příspěvek >
Postrik proti pilatce, 12.5.2009
Pokud zapršelo až druhý den, nemá to na účinnost Vámi provedeného postřiku vliv. ˇUčinná látka přípravku už se stačila penetrovat do pletiv listů a plůdků. Navíc Calypso je přípravek systemický, takže se rozvádí pletivy i do těch částí, které nebyly... celý příspěvek >
O jaký plevel se jedná?, 11.5.2009
Nejsem si úplně jistý, ale domnívám se, že by se mohlo jednat o některý druh vytrvalého rdesna, např. o rdesno obojživelné. Postřik totálním herbicidem by asi byl problémový, protože byste mohl zasáhnout i jahody. Bylo by možné aplikovat Casaron--... celý příspěvek >
Housenky, 11.5.2009
Jestli to napadení housenkami je malé a otrháte listy na kterých jsou a posléze je spálíte, můžete si říci, že jste pro svoji hrušeň udělala dobrý skutek. Pokud by počet housenek rostl, bylo by dobré provést postřik některým z insekticidů.
Poradte čerešňu, 11.5.2009
Obávám se, že by Vám mohlo pomoci pouze provést na Vaší zahradě sporadickou drenáž.
Nemoc na listech švestky domácí, 11.5.2009
Existují zádové postřikovače s motorovým čerpadýlkem. Jejich dosah je údajně až do výšky 1O m. Takový já nemám. Používám ruční zádový postřikovač s teleskopickým nástavcem a tím ošetřit Vaše stromy by bylo velice obtížné až nebezpečné.
Postrik po odkvetu, 11.5.2009
Přečtěte si v diskusi o řádek níž.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika