|
Striekacia pistol, 29.11.2009 Na těle by měl být vyznačen typ.Já mám RH12 a nic nepochopitelného tam není.Pouze ta dlouhá malice na jehle se nastaví tak aby aby při jemném zmáčknutí šel pouze vzduch a při větším se otevře i tryska.Doraz za jehlou na max.otevření trysky se řeší... celý příspěvek > |
 |
Kalná voda ze studny, 29.9.2009 Nebude lepší upravit terén tak aby voda při dešti tekla jinam než do studny? |
 |
|
 |
Dočasný sklípek, 29.9.2009 Dočasný sklípek zvaný též krecht není nic divného ani nového.Stačí jáma okolo 1 metru pokud je potřeba tak zapažit tím co dům dá navrch izolace (sláma a pod.). |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 14.6.2009 Kalvados je z jablek, z vína uděláte vínovici popř.grappu, ta se dělá spíš z matolin ale nevylisovaný vinný kvas se na grappu taky používá.Pokud budete sířit tak sud naplňte hned vodou stejně se musí zatáhnout, nechat odstát, vylít a pořádně... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 13.6.2009 Takže nemáte švestkový ani vinný kvas ale jablečný, no budiž splete se každý. Samotným vysířením se sud nezavíní a síří se před uložením vína né kořalky.Co je to za sud, nový popř. co v něm bylo, je cítin po něčem? |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 12.6.2009 Z vinného kvasu ale slivovici neuděláte i kdyby jste se snažil jak chtěl.Navíc ten kvas pokud si to nepletete s vínem bude už pěkná uloženka, je pořád dobrý? Co si představujete pod takým pojmem "Zavíněný sud"?Pokud v něm hodláte... celý příspěvek > |
 |
Plot kolem zahrady - sloupky, 26.5.2009 Jakým průměrem to vrtáte? Mě to vychází něco přes 61cm. 180 litrů betonu na jeden sloupek mně připadá spíš jako protitankový zátaras. |
 |
IBC kontejner - redukce na výpušťáku, 3.5.2009 Proč ty komplikace? Nacpěte tam přes redukci nástavec na zahradní rychlospojku tou napustíte konev nebo na ni nacvaknete hadici. Nebo bez toho origoš výpušťáku namontovat T-čko a uzavírat to jinými ventily. |
 |
IBC kontejner - redukce na výpušťáku, 2.5.2009 Podle google jsou redukce z IBC na téměř cokoliv běžně dostupné |
 |
vodárna - nerez?, 10.3.2009 Mám dojem že se tu míchají dva systémy.Řízení s frekvenčním měničem kde se hlídá konstantní tlak, tam je tlaková nádoba zbytečná a Automatická řídící tlaková jednotka která se spíná při poklesu tlaku a vypíná při poklesu průtoku.Tam je nádoba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vlhkoměr do květináče, 10.2.2009 Možná to bude toto. Potkal jsem to v zahrádkářských potřebách za cca 400kč. |
 |
Ředění slivovice, 5.2.2009 Já to řešil jednoduše, 65/50=1.3 takže do litru dolít 3dcl. |
 |
Pokazil jsem kvas?, 28.1.2009 Ta PETka není ideální na skladování alkoholu.Měl jsem možnost kdysi ochulnat kořalku z PETky a plastová příchuť tam byla. |
 |
Asi nejjednodušší, 14.1.2009 Těsnit to nejspíš bude ale v ceně není započítan ten vyndávací díl a práce navíc. Přepravky na maso T 25 stojí od cca 200 kč a možná by se našlo něco levnějšího ale i tak by to bylo o dost jednodužší jak na výrobu tak i na obsluhu.
Těch pět... celý příspěvek > |
 |
Poradí někdo? problém s konstrukcí, 13.1.2009 Nebude lepší na tuto nádobu dát odtok, přepad a vodu s čerpadlem mít vedle nebo pod.Vznikne sice problém při přenášení ale to půjde určitě vyřešit jednodušeji než tenhle poklop.A to pletivo taky musí být krapet pevnější a nejspíš nerez. |
 |