|
Marhule na sever, 29.6.2021 Máme na Orave 4 ročnú Vehardu a Harogem. Tento rok oba stromky napriek nepriaznivým okolnostiam dobre zarodili. |
 |
Páčka plynu - Agzat - Hodna GSV 190, 18.1.2021 dobry den, ozivujem forum, u nas mi povedali ze kvoli dlzke riaditok nie je mozne tam dat tu s tou cervenou bambulou..je natom nieco pravdy ci? ako ste to vymysleli? |
 |
|
 |
Křovinořez Sharks SH 43, 29.9.2014 Tento krovinorez je zly sen. Ja neviem ani ako silon namotat. Mam vziat 2 m lanka a prehnut na polku a dat do tej zarazky a namotat v 2 kolajnickach v smere šipky? Ja to tak urobim a mne sa lanko velmi rychlo minie...
S nozom nemam skusenost,... celý příspěvek > |
 |
Sladký angrešt a rybíz pro děti, 4.3.2011 Minuly rok som prvy krat jedol červeny angrešt Niesluchowski - všetkym doporučujem, je sladky a vynikajúci a hlavne je rezistentný. |
 |
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 4.6.2009 Ja mám zatiaľ jednoročný stromček, ale ten som začal zháňať hneď potom, ako som tieto jablká prvýkrát jedol. Boli krásne veľké červené a vynikajúcej chuti. Sám som zvedavý, aké budú u mňa na záhrade. |
 |
Úplne orezaná hruška, 27.5.2009 Síce nie som odborník, ale asi by som sa snažil vypestovať znovu terminál a kostrové konáre. Tie nové výhonky odstraňujte postupne, nie naraz, lebo by vyrastali aj tak ďalšie. Niektoré odstráňte a ostatné zatiaľ skráťte tak, aby terminál bol... celý příspěvek > |
 |
hurmikaki, tomel japonský, 12.3.2009 Napísali by ste mi prosím bližšie ako a kde ich pestujete? Veľmi mi chutia hurmikaki, ak by som ich mal na záhrade, tak by som bol šťastný. Kde sa dajú zohnať stromčeky u nás? Píšete, že ich rozmnožujete. Dalo by sa aj od Vás? Ďakujem za odpoveď. |
 |
roubování Burlatu, 2.3.2009 Chcem sa opýtať, či to môžem urobiť zo stromu na strom aj u čerešní? Jednolete výhony približne rovnako hrubé asi ako tuška? Dík za odpoveď aj na túto asi trivialni otázku. Len sa uisťujem. |
 |
Třešeň Těchlovan, 7.11.2008 Dopĺňam + Regina. |
 |
Třešeň Těchlovan, 7.11.2008 Dočítal som sa, že medzi vhodné opeľovače Těchlovanu patria aj Van, Hedelfingenská a spomínaná Stella. Myslím si, že s prvými dvomi by nemal byť problém zohnať vrúbľe. |
 |
|
 |
stromy a mravenci, 11.5.2008 Ja som kmene stromov natrel prípravkom "Chemstop", dá sa to bežne kúpiť. Nie je ale dobré, dávať to priamo na kmene. Lepšie je ho predtým niečím obaliť - ja som použil bežnú potravinársku polyetylenovú fóliu. Odvtedy mám s mravenci i... celý příspěvek > |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 19.4.2008 Ďakujem za typ, je to veľmi dobrá www stránka. A musím vyjadriť obdiv p. Vysloužilovi, ako dokáže snáď na každú otázku odpovedať. V mojom prípade ide skutočne o Kalvil červený podzimní, neviem či to platí i na ten pôvodný dotaz. |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 19.4.2008 Pravdepodobne sme tieto jabka mali v záhrade v minulosti aj my. Viem, že som ich nikdy predtým ani odvtedy nevidel a susedia ich chodili obdivovať. Otec ich narouboval na jeden strom, boli nádherne tmavočervené, presnejšie bordové. A najzvláštnejšie... celý příspěvek > |
 |
kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.4.2008 Ale ja som tiež pochopil z tohoto fóra, že postrik proti prezimujúcim škodcom by sa mal z jara robiť každoročne. Tak ako to vlastne je? A okrem jabloni, hrušiek prevádza sa postrik aj na trešne? |
 |
švestka, 17.4.2008 Ďakujem za odpoveď. Pôjdem pozrieť na chalupu, nie som si istý ako ďaleko sú od kmeňa, ale podľa lístia to snáď spoznám. Inak tie stromy sadil ešte môj dedo a už pred 30 rokmi si ich pamätám ako dospelé stromy. |
 |