|
Příspěvky uživatele - 53.209
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kolik maliníku a stále stejná borůvka, 3.10.2009 K tomu řezu malin - zmiňuje se to tady někde v jiné diskuzi. Jedná se o remontantní odrůdu, pokud se tato celá kompletně ostříhá at už v pozdním podzimu nebo v brzkém jaru, tak sice přijdeme o první odrůdu, ale ta druhá, která v mých podmínkách v... celý příspěvek > |  | Fíkovník, 29.9.2009 To nemusel být semenáček, ale "odnož" mateřské rostliny a ta má stejné vlastnosti jako ten plodící fíjkovník. Jedná se v tomto případě o vegetativní množení. Takže neházet flintu do žita:-))) H. |  |
|  | Fíkovník, 25.9.2009 Kdy je nejlepší čas pro přesazování fíkovníků?? Myslím z nádoby do větší nádoby?? díky! honza |  | Množení ostružin, 18.9.2009 Také je možno dlouhý šlahoun, který se plazí po zemi, přihrnout zeminou a pustí kořeny.Někdy takto ostružiny zakořeňují sami od sebe. Najaře jsem jeden takhle samovolně zakořeněný prut vyryl a zasadil jinam a ted má 2m. |  | Řízkování malin, 11.9.2009 Já teda nevím, ale prut, který vyrost letos, neplodil?? Já mam malin kupu, a řekl bych, že všechny na prutech, které vyrostly letos, protože celý porost každý březen nemilosrdně vyřežu. |  | Problémy s Goji, 3.9.2009 Právě jsem 2 keře zlikvidoval. Už loni to mělo padlí, letos tolik ne, ale pořád na tom byly jen fialové květy a nic víc... Podobně to mám s schizandrou - keř je pěkný, kvete, ale potom 95 procent procent plodů opadá. Navracím se ke klasice - sklízíme... celý příspěvek > |  | Co potřebuje kokos?, 27.8.2009 Ano, o tom to asi, je... Já jsem s ním doma taky neuspěl a myslím, že to bylo hlavně nízkou vzdušnou vlhkostí "panelákového" bytu.V přírodě to roste v tropech, kde se vlhkost blíží 100 procentům. |  | Rakytník řešetlákový, 25.8.2009 A kde se dají ty ušlechtilé odrůdy u nás sehnat?? Finsko nebo Švédsko je dost u ruky, Polsko už by šlo... Hodně se u nás doporučuje zahradnictví Adavo ve Velkém Oseku, ale ti nabízejí jen jednu odrůdu Leikora, která byla uznavá v NDR v roce 1979. Já... celý příspěvek > |  | Prasknutý kmen meruňky, 21.8.2009 U ca 3 leté meruňky - Madarská- prasknul vertikálně kmen. Rána je poměrně hluboká. Co může být příčinou? Hodně vody? Co s tím? díky! Honza |  | Kolik maliníku a stále stejná borůvka, 21.8.2009 Asi to bude stanovištěm, zeminou... Já se držel všech rad co se týká pěstování borůvek a jsem na tom přesně jako Renata. Na zahradě prosperují ostružiny i maliníky / mimochodem právě Heritage, už sklízím týden krásně velké voňavé plody/. Ty maliníky... celý příspěvek > |  |
|  | Rakytník řešetlákový, 21.8.2009 To by myslím musela být nějaká alergie nebo co?? Já už jsem sklidil, při sklizni notně uzobával a na keři si nechal ještě dost plodů na to, abych každé ráno si mohl utrhnout 10-15 bobulek a hned je čerstvé sníst... Nikdy mi nic nebylo ani náznakem...... celý příspěvek > |  | Rakytník, 7.8.2009 V jakém stádiu zralosti sklízíte rakytník? Plody už krásně červenají, loni jsem začal se sklizní už 2.8. a sklidil 11,50 kg z jedné rostliny. Nevím, jestli bych neměl ještě počkat. |  | Fíkovník, 18.7.2009 Na jaře jsem koupil v Baumaxu pěkný fíkovník ze Španelska. Ted mu hnednou listy-bud má malý květináč-měl velký kořenový bal nebo na něj moc pršelo v minulých dnech.Nebo oboje.
Napadlo mne - když ho dám k plotu-podezdívce do volné půdy, jakou má... celý příspěvek > |  | Fíkovník, 26.6.2009 No nevím, ale všechny ty fíky v obchodech jsou sušené, nebo ne?? kromě tech čerstvých pochopitelně... takže sušit určitě jdou, na sluníčku jistě taky, jen bych se obával při delším sušení aby na to neskočila plíseň. |  | Melounoviště 2009, 11.6.2009 Sbírat odrůdy je opravdu pěkná věc, jen nám potom prosím napište, co z toho bylo. |  |
 |
|
|
|