|
Příspěvky uživatele - 136.16
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Ostružina jaká je to odrůda, 21.4.2008 Paní Heleno, nemůžete ten plod zmenšit na polovinu?Jinak budu muset vykopat co mám a začít shánět něco nového.Zdraví Pepík. | | maliny - rostou si kde chtějí, 18.4.2008 V případě, že pěstujete maliny i skalku, tak buď okolo malin, nebo okolo skalky budete muset vykopat rýhu 30-40cm a do ní strčit např.pás linolea.Maliny sice koření mělce, ale když je vrstva dobré půdy, kořínek si najde cestu.Tím zabráníte... celý příspěvek > | |
| | Maliny - tráva, 18.4.2008 Kdysi rodiče pouštěli pod maliny slepice, s trávou byl pokoj a ještě bylo pohnojeno.Já jsem líný a slepice už nechovám.tráva je všude.Zkusil sem tam nasypat piliny se zbytky kůry.Nic moc.Alespoň na jaře se přinutím, kleknu a vyřežu pampelišky.Hezký... celý příspěvek > | | broskvoň z pecky, 18.4.2008 Mám dotaz pro zkušené pěstitele.Chtěl bych zkusit zasít pár broskvových pecek na pokusničení s očkováním.Mám možnost pecek z vyšlechtěných broskví (Red haven, Luna),nebo z jakéhosi semenáče, který vypadá zdravě, pravidelně plodí malé, zelené,téměř... celý příspěvek > | | Merunka kvete - malé plůdky, 17.4.2008 Meruňky, odrůdy Ledana a Kráska, jsou již odkvetlé.Ráno jsem mrknul na zahradu a tráva byla bílá.Jako na potvoru jsem včera večer ani nenalil vodu okolu stromů, jak na tomto fóru kdosi radil.Dopr...,dopr...,dopr....Zdraví Pepík | | cererit ve vodě, 10.4.2008 Dobrý den, zajímal by mně Váš názor na použití cereritu rozpuštěného ve vodě.Roztok pak nalít do otvorů v zemi.Mám zahradu, kde jsou po desetiletí pěstovány stromy, půda je prorostlá kořeny různého stáří a různého odumření.Uvažuji, že bych půdě... celý příspěvek > | | žloutnutí listů rododendronů, 10.4.2008 Mám s rododendronem stejné problémy.Já ten keř nemusím, na jeho výsadbě trvala manželka.Když jsem si přečetl tu alchimii ohledně jeho půdních nároků, dospěl jsem k následujícímu: 1) vyměnit manželku, 2)zasadit místo rododendronu něco méně náročného,... celý příspěvek > | | Vadnutí letorostů, 9.4.2008 Loňského léta mi na 2 roky vysazeném stromku, odrůda Kráska, uvadlo několik letorostů.Nestalo se to najednou, ale v rozmezí asi měsíce,3-4 letorosty.Pěkně jeden za druhým s pauzou několika dní.Ze dne na den se svěsily listy, jako když... celý příspěvek > | | Červenohnědý povlak na větvích?, 1.4.2008 Krásně rezavé kmeny jsem viděl v zanedbaném sadu u lesa, dlouho stín, vyšší vlhkost.Možná zkusit stříknout kmeny Kuprikolem, měl by účinkovat proti lišejníkům.Nebo zkusit Sulku.Myslím si, že v dobách kdy každá vesnice v zimě topila hnědým uhlím a v... celý příspěvek > | | hybrid švestkomeruňka, 27.3.2008 Přečetl jsem si článek na pelargonie.cz. U těch blum z Ukrajiny se udává že se jedná o křížení myrobalán x švestka.Proč tomu říkají švestkomeruňka?Pepík | |
| | Roubování třešně, 3.3.2008 Jméno Zahn jsem někde četl, toť vše. Můžete něco prozradit? Bez mučení se přiznám, že o problémech se stromy vím pouze to, že se mají sázet kořenem dolů. Pepík | | Natírání kmenu vápnem, 26.2.2008 Na nátěr jsem použil letité vápno, záhy nátěr opadal. Tak jsem ze starých prken zbil něco jako U profil a nasadil to na kmen. Volný kmen jsem nechal na severní straně. Dělal jsem to pouze u broskví a meruněk. Význam zastínění je pouze ve zmenšení... celý příspěvek > | | oresak odpuzuje blesky?, 21.2.2008 Doporučuji přečíst knihu zakladatele Ligy lesní moudrosti, spisovatele Ernsta Thompsona Setona, s názvem Rolf zálesák.Je tam zmínka o indiánské bajce o Hromovém ptáku a jakési panně,snad duhové.(kdo se v tom má vyznat).Schovala ji bříza a od té doby... celý příspěvek > | | Broskvoň do vyšší nadmořské výšky, 18.2.2008 Vloni při mrazech během kvetení jsem po dva dny večer přitáhl jak pod broskev tak meruňku zbytky starých kamínek, rozdělal oheň a ten zasypal mokrýma pilinama.Kamínka jsem dal proti větru od stromu.Bydlím na kraji vesnice, takže jsem nikoho snad... celý příspěvek > | | Jablon do horších půdních podmínek, 8.2.2008 No to je nadělení! Takže abych rychle prošel místa, kde jsem jako kluk kousal do malých jablíček (ovšem rostoucích na velikých stromech), po kterých se mi stáhla pusa jako po injekci u zubaře. A to jenom proto abych sehnal kvalitní pláně. Zdraví... celý příspěvek > | |
|
|
|
|