|
Živý plot z bobkovišně, 27.7.2009 Se živým plotem z bobkovišně zkušenosti nemám žádné, jenom chci připomenout, že na bobkovišni je jedovaté úplně všechno.(To až si v něm třeba začnou hrát děti na schovávanou).Pepík |
|
Sklizeň meruněk, 20.7.2009 Jsem ve 400 m.n.m.Letos mám prvně větší úrodu na 8leté Ledaně, tak 60-70 plodů. (předtím tak 3-4).Jsou velké jako broskve v obchodě! Pepík |
|
|
|
Tak co kadeřavost?, 9.7.2009 Zdá se, že díky vlhkosti se rozjíždí další vlna kadeřavosti.Na již velkých listech, oprostřed dlouhých letorostů se mi začíná tu a tam objevovat kadeřavost.Je ještě zelená, takže mladá.Těch pár listů které měly napadení zjara (přežily postřik) je již... celý příspěvek > |
|
Rybízová štáva - postup, 8.7.2009 Hned v pvním příspěvku je otázka na výrobu druháku ze zbylé vylisované drti.Rybíz jsem vylisoval na podomácku dělaném malém košovém lisu.Šťávu šla do marmelády.Zbytek jsem načechral, naplnil do půlky nádoby a zalil vodou s cukrem, přidal... celý příspěvek > |
|
Krtek - a je to, 2.7.2009 Několikrát jsem zahlédl na zahradě lasičky, večer dokonce i tchoře.Čas od času zanesu do kouta na zahradě vejce, aby měli pestřejší stravu.Na jaře pouze 2 krtince.Pepík |
|
Rajče - plíseň startuje, 2.7.2009 Když seženete balení kuprikolu, novoziru atd, např po 0,5 kg, vyjde Vám cena na litr možná ještě menší. Případně se můžete rozdělit o toto množství se známými.Na staré kuchyňské váze se závažími se nechá vážit od 10gr, což je dostačující.Dovolím... celý příspěvek > |
|
Likvidace výhonů šeříku, 30.6.2009 Zapomněl jsem jsem dodat, že s tím zlikvidujete i ten ušlechtilý.Toto je použitelné v případě, že výhony tam zůstaly po předešlém keři.Pepík |
|
Likvidace výhonů šeříku, 30.6.2009 Herbicid, třeba na dvoděložné plevele.Pár kapek neředěného smíchat s kapkou smáčedla (jar atd.).Uříznout hořejšek pet lahve.Směsí vytřít vnitřek zbytku pet lahve.Nasadit na olistěný výhon šeříku. Pepík |
|
Řízky z vinné révy, 18.6.2009 Mohl byste mi někdo poradit, kde seženu révu pro podnož?Případně můžete někdo na jaře při stříhání prodat pár klacků podnože?Pepík |
|
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 17.6.2009 Pro PP.
To s tím pouštěním odpadu (v lepším případě jen ta voda) ze septiku do vodotečí se zřejmě ještě děje.Ale asi ti není žádná sranda.Nedávno jsem četl, že v moři u Kalifornie jsou pozorováni deformovaní nižší živočichové, jako důsledek hormonů... celý příspěvek > |
|
|
|
Obří masitá rajčata, 17.6.2009 Rajčata stříkám preventivně už po vysazení.a pak 1-2x.(též okurky)Většinou to dělám při stříkání révy.Pěstuji je venku, na podzim se snažím do půdy zapravit trochu hnoje nebo kompost.Během vegetace asi 1 x za 14 dní provedu zálivku zkvašenými... celý příspěvek > |
|
Popínavé jahodníky, 15.6.2009 Nedávno byl v časopise Květy inzerát na popínavé jahody.Na obrázku byl plot a byl obalen jahodami.Plot byl porostlý jako když sadíte fazole.Ani jedna jahodya nebyla zelená, pouze krásné červené plody.
Když je to takový zázrak, proč to není... celý příspěvek > |
|
Obří masitá rajčata, 11.6.2009 Mám dotaz, jestli se někdo zabýváte velkými masitými rajčaty.jaké sejete odrůdy, ven/skleník, atd.Děkuji.Pepík |
|
Mravenci v zahrade, 11.6.2009 V dřívějších příspěvcích je zmínka o římském hrnci, Ucpěte otvor ve dnu keramického květníku, položte na mraveniště v trávě.Během 14 dnů zaplní mravencu květináč kuklama, snad i královnou.Stěhujou se nad terén do sucha.1 x za 14 dní podeberu květníky... celý příspěvek > |
|
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 11.6.2009 Pokud se s těmi výkaly nechcete rozloučit, tak bych to nasypal do hromady trávy a udělal kompost.Pepík |
|