|
Promísení kompostu, 14.8.2010 Dobrý den. Dotaz zněl na promísení hromady kompostu, nikoli na její nakládání. Překopávače kompostu jsou poměrně známé stroje různých velikostí a používají se z toho důvodu, že překopání v jednom pracovním úkonu je velmi důležité pro jeho... celý příspěvek > |
 |
Motorová sekačka s pojezdem Hecht 546 S, 11.8.2010 skoro všecky činské sekačky vega, hecht... ABG mají problém s pojezdem.dříve byli v sekačkách volnoběžky třikrát větší a z dvakrát lepšího materiálu. Musíte na klínky použít tu nejlepší ocel, na kterou natrefíte. např. nařezat z kvalitního imbus... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co to může být?, 6.8.2010 Fagus sylvatica, čili buk lesní. Podívejte se na zcela typické listy i pupeny. Stanislaw |
 |
Tuje Smaragd, 6.8.2010 Pane Michalík, za svoji zahradnickou praxi jsem zasadil stovky thújí Smaragd, ale nikdy jsem je nesázel v tak hustém sponu, o kterém píšete. Ten by byl k ničemu. Nejblíž 75cm. Je to něco přes týden, kdy jsme byli zastřihávat živý plot z těchto tújí,... celý příspěvek > |
 |
Neznáte tuto květinu?, 4.8.2010 Souhlasím. Bíle kvetoucí Agapanthus. Crinum x powellii by měl daleko míň větších květů a byly by z vnější strany trošku narůžovělé. Stanislaw |
 |
Jak vyřešit osázení zahrady, 4.8.2010 Celkové osázení by bylo velmi vhodné zadat někomu, kdo tomu rozumí. |
 |
Sběr semen, 31.7.2010 Nepoužívám stratifikaci nechávám to na přírodě. Vladimír |
 |
Sběr semen, 30.7.2010 Určitě sám mám zkušenosti asi 90 procent sazenic léčivek mám vypěstováno ze semen. Je dobré semena mimo letniček vyset co nejdříve než stratí klíčivost nebo je uchovat do jara v chladničce. Některé byliny jako prha arnika nebo koniklec se musí... celý příspěvek > |
 |
Perevskie lebedolistá, 29.7.2010 Prosím nevíte k čemu se používá perevskie lebedolistá(nazývá se také ruská šalvěj) a zda má léčivé účinky. Je prý dobrá jako koření k masu, ale víc nevím. Děkuji za případné informace ohledně léčivých účinků. Venuše |
 |
Krovinorez ABG 550 Premium line, 28.7.2010 zdravím, má křovinořez něco společného s vari.cz? na jijich stránkách jsem ho nenašel. co je to vlastně za značku ABG-Vari? |
 |
|
 |
Spojka na zahradní hadice 1´´, 28.7.2010 Dobrý den. Opravdu to naprosto dokonale spojíte tak, jak jste napsal. V době, kdy jsem toto používal, tak to těsnění bylo z přírodního kaučuku a bylo spolehlivé ve všech teplotách, které jsou u nás běžné. Žádný mezikus do toho není třeba. To... celý příspěvek > |
 |
O jaký druh olše se jedná?, 27.7.2010 Dobrý den. No tohle dle mého není žádná olše, ale Populus alba, čili topol bílý (linda) Stanislaw |
 |
Zapas sezony: lebeda - trava, 27.7.2010 Dobrý den. Byl ten trávnikový substrát v pytlích od nějakého výrobce? Nebo skutečně si ten zahradník ten substrát vyrobil sám? To by byl ovšem rozdíl. Pokud jej míchal sám zahradník, tam tam by skutečně mohl být zakopaný pes, že to neměl pořádně... celý příspěvek > |
 |
Zapas sezony: lebeda - trava, 27.7.2010 Dobrý den. Pokud ten zahradník postupoval podle běžného pravidla, tak nejdřív likvidoval původní porost herbicidem. To hlavně kvůli vytrvalým plevelům. Potom se půda zpracovává mechanizací a urovná. Já počkám na další plevele, což je skutečně vždy... celý příspěvek > |
 |
Zapas sezony: lebeda - trava, 27.7.2010 Dobrý den. Nevím proč píšete slovo zahradník do uvozovek. Neudělal vůbec nic špatného a už vůbec Vám do osiva nedodal semeno lebedy jak uvádíte, to je naprostý nesmysl. To, že Vám vyklíčil také lebeda, je zcela běžné, protože to semeno bylo v půdě a... celý příspěvek > |
 |