|
Boscova lahvice - doslova, 7.9.2008 No, ono je složité takto pěstovat cokoliv, už jen najít vhodnou odrůdu aby nezhnědla a odtrhnout ji v pravý čas trvá několik let. Popravdě, Boscova není nejideálnější, ta pravá mi letos nezarodila. Co se týče té litrovky na počet panáků máte pravdu,... celý příspěvek > |
 |
Boscova lahvice - doslova, 30.8.2008  Jiná alternativa pěstování... |
 |
|
 |
Kanadska merunka, 28.8.2008 Dobrý den,
mám tři, Harlayne, Harval a Sundrop. Je to slušný průměr, ale na odrůdy maďarského typu a Velkopavlovickou zdaleka nemají.
Zdarvím |
 |
Veharda, 4.7.2008 Vžený pane Jurák,
mezi několika odrůdami mám i Vehardu, zraje zhruba 5 dní před Velkopavlovickou, někdy i zároveň, je to dáno rokem a rozdíl 5ti dní u meruněk nijak nevnímám. Co se týče mrazuvzdornosti v květu, je popisovaná jako vyšší s postupným... celý příspěvek > |
 |
Vyber odrudy - stredni cechy, 1.7.2008 Meruňky začínají plodit 3.-4. rokem někdy i dřív což není ideální stav, takže příští rok zřejmě ochutnáte první plody. Zdravím |
 |
Jak jste na tom se rzí hrušňovou?, 22.6.2008 Slyšel jsem v minulém roce rostlinolékaře v TV, že je to až několik kilometrů. |
 |
Kadeřavost broskve - co s tím teď?, 22.6.2008 Pravda. A pokud je to možné (někteří přispěvatelé), neskačte doprostřed diskuze o měsíc zpět. Noví čtenáři Vám budou vděčni. |
 |
Divné třešně, 20.6.2008 Pane Honzo, přesně toto téma s totožným názvem jsem dnes chtěl založit, jste rychlejší, ale o to nejde. Jisté podivnosti jsem už nastínil v tématu " Jak zrají rané?" Letošní vývoj úrody třešní u mě (jM) vypadal slibně, ale ve finále... celý příspěvek > |
 |
kácení třešně, 17.6.2008 Před mnoha lety jsme chtěli vykopat 50 let starou odešlou Hamrli (Amarelku). Celé léto o víkendech - kráter o průměru 6m - hl. 1m - kořeny od kmene síly stehna, pařez se nepohl. Za láhev kořalky nastoupil tehdy nejsilnější Zetor, přerval řetězy,... celý příspěvek > |
 |
řez mladá třešně, 16.6.2008 Právě teď po sklizni je ideální doba. |
 |
|
 |
Plašič na špačky a jiné ptáky, 16.6.2008 Zkuste cédéčka. Fakt dobrý! |
 |
Plody předčasně opadávají, 10.6.2008 Ještě k plesnivění, jedná se o moniliovou hnilobu, na postřik přípravky Dithane a Baycor je pozdě (dlouhá ochraná lhůta). V této době doporučuji Horizon-ochraná lhůta je tuším jen 7 dní. ... celý příspěvek > |
 |
Plody předčasně opadávají, 10.6.2008 Meruňce se nejlépe daří v lehčí propustné hlinito-písčité, nebo písčito-hlinité půdě. Neprospívá jí těžká kyselejší vlhká půda a nedostatek vápníku - platí pro podnož meruňkový semenáč. a myrobalán. Na takových půdách se kořeny zadusí... celý příspěvek > |
 |
Švestka - škůdce - (ale jaký?), 7.6.2008 Přečtěte si příspěvek hosta 76.122 z 26.5. |
 |
Poradíte?, 7.6.2008 Je to tak - Voška - Mšice. Dočetl jsem se, že Mšice švestková je pěkná potvora, jiné druhy 1. generace odlétají koncem jara na náletové stromy a keře, ale tato a její další generace se až do podzimu stěhují na slivoně, někdy i na broskve i meruňky.... celý příspěvek > |
 |