Příspěvky uživatele - 221.214

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 16.9.2009
Vybavuji si, že sem kdesi četl, že při zrání whisky v sudech jí ubývá (tuším 1,5 % ročně) a že se říká, že ji "v noci upíjejí andělé". Myslím si, že při uložení v sudu dochází nejen k extrakci tříslovin, ale i k oxydačním procesům- a dub má... celý příspěvek >
Kdo krade vejce, 15.7.2009
Někde jsem to již podrobněji popisoval- vystrnadit pomocí čpavkové vody. Asi 3 roky daly pokoj, letos mne čeká další akce. Jirka
Kosa, 22.6.2009
Kdysi mně děda říkal, že kosa se má nechávat přes zimu venku - díky rezu se zeslabuje (a je pak lehčí) a je potom také tvrdší- ( což asi není )tak úplně pravda).Také říkal, že za jeho mládí naklepávali kosy hlavně kováři, že až později... celý příspěvek >
Rada - dvojkolový traktůrek, 22.6.2009
Díky, pokusím se. S tím druhem benzínu je to mrzuté. Zeptám se u petrolejářů, zda by to nevyřešila nějaká přísada. Jirka
Rada - dvojkolový traktůrek, 15.6.2009
Omlouvám se, jestli je tojiž někde probráno, ale nenašel jsrem... Mám  (výroba v Rusku)  dvojkolový traktůrek - čtyřtakt, benzín. Koupil jsem jej bez dokumentace a nebyl příliš používán. Velmi špatně se startuje, horký nejde nastartovat... celý příspěvek >
Jak zachránit lípu, 8.6.2009
 S tím zaléváním (hlavně systematicým) mám zkušenost, že to pomáhá vytvářet kořenový systém mělce pod povrchem půdy. Pak stačí   přísušek- kdy z nějakého důvodu nemůžete zalévat - a je hotovo. Obzvlášť na takto popsaném stanovišti bych... celý příspěvek >
Jak na kuny, 26.5.2009
někde jsem to již uváděl: koupit v drogerii dvě lahve čpavkové vody. Do plastového víčka udělat dírku a jednu lahev vystříkat do  prostoru (např. mezistropní dutiny atd), kde pravděpodobně mají pelech. Druhou tram nechat položenou, aby se to... celý příspěvek >
Vhodné ovocné stromky do kamenité půdy, 18.5.2009
Mám podobný problém. Řeším to višněmi, ořešáky. Nejhůře jsou na tom hrušně.Ale stejně jsou přírůstky dost malé. A s tím zaléváním pozor, zdá se mně, že zaléváním si vytváří strom kořenový systém blízko povrchu a pak stačí jedn přísušek, kdy... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 6.4.2009
Tak jsem si to vyhledal. Mea culpa...  :-( Dindik
Ještě k tomu kácení a dobývání pařezů. Opravdu je nejednodušší osekat kůru až na čisté dřevo starší sekyrkou cca 10 cm pod úroveň terénu a já to ořezávám dokolola motorovkou tak, že ve středu vznikne prohlubeň (tvar trychtýře). Tam se drží voda a po... celý příspěvek >
Nechci se plést, ale "sanytr"  bude dusičnan (ledek) amonný. Tuším, že byla propfese " sanytři",což byli sběrači ledku po chlívech a žumpách. Ten se využíval na výrobu černého střelného prachu - v době asi tak Marie... celý příspěvek >
Jaké koše proti hryzcům, 9.3.2009
Po desetriletí bojů s hryzci jsem dospěl k názoru, že jedinná účinná metoda, jak se jich zbavit, je prodat zahradu. (to je míněno z 50% vážně). 1) systematicky hubit (chemicky) a střídat návnady. Prostě alespoň jednou týdně projít parcelu s tyčí a... celý příspěvek >
Kryt na bazén, 23.1.2009
Jedna má vnitřní průměr takový, aby se do ní ta druhá dala těsně zasunout (jako teleskop). Každá má cca 3 m a tedy leží na bazénu o průměru 4,5 m jsou v prostředku bazénu dvojitě  v délce něco přes 1 m. Toto místo je tím zpevněné. Jsou to... celý příspěvek >
Kryt na bazén, 20.1.2009
Otázka byla asi položena " romile", ale protože používáme stejnou metodu tak odpovídám já: plachta je přes okraje bazénu, aby se na ní daly pověsit plastové lahve (někdo je má s vodou, já v nich mám písek - je těžší). Hladina by měla být... celý příspěvek >
Kryt na bazén, 12.1.2009
Takhle to praktukujeme doposud. Jsou tam dvě novodurky, v sobě zasunuté - tím jsou v prostředku zdvojené - tam je největší tíha a když nejsou na bazénu, tak jsou zasunuté úplně a tolik nepřekážejí. Nevýhodou je, že je plachta prověšená a když je na... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika