|
Granátové jablko, 16.1.2009 No tak myslím že letos zima přitvrdila ale už to jde pomalu zase nahoru.
Moje domací meteostanice minulý týden naměřila min. teploty: venku -16,3
ve skleníku -9,8 a veranda dokonce -2,6 C. Zatím to odneslo pouze jedno aloe, které jsem zapoměl... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník, 16.1.2009  No nebylo, zima přituhla i tady u nás v polabí.. Minimálku podle domácí meteostanice mám z minulého týdne -16,3 C! Jaké padly minimální teploty u vás vážení pěstitelé fíkovníků? |
 |
|
 |
Citroník - zalévání, 8.1.2009  Citrónů jsem měl v loni pěknou úrodu a defakto ještě teď sklízím nějaké plody. Od května do září je mám venku na terase. Přes zimu pak na verandě nebo v části prosvětlené chodby. Se zálivkou to taky nepřeháním, hlavně ne v zimě, když půda vyschne tak... celý příspěvek > |
 |
Granátové jablko, 26.12.2008  Tak jablíčka dozráli téměř až koncem roku! Příští rok zkusím rašení rostliny urychlit už od března v teplejší části chodby... :-) |
 |
Pistacia vera, 26.12.2008  Ahoj, máte někdo zkušenosti s pěstováním pistácií? Už mám nějaké malé rostlinky a hledám další příznivce-pěstitele :-) |
 |
kapková závlaha, 21.10.2008 Zdravím zahradníky!
Co se týká té kapkové závlahy tak já jsem dal na doporučení kolegy a natáhl jsem kapkovou hadici IRRIDRIP Line o průměru 16mm (možno i 20mm). Nebyl zatím jediný problém.
Ahoj Honza (janhavlina@seznam.cz) |
 |
Irritrol x RainBird, 20.10.2008 Zdravím trávníkáře - závlaháře!!!
Přispěji také troškou do mlýna.Já používám Rainbirdy Rb3504 - dvě větve po 5 kusech které jsou osazeny tryskami 1.5 - 2.0 (zalévám poměrně malou plochu kolem rod.domku cca 400m2) a potom ještě asi 50 metrů kapková... celý příspěvek > |
 |
Bavlník - zkoušeli jste někdo?, 9.9.2008  Zdravím, máte někdo zkušenosti s pěstováním bavlníku? Sehnal jsem semínko a zasel ho. Nejdříve jsem ho měl doma v květináči ale v létě jsem jej přemístil do skleníku a tak jsem pořídil pro zajímavost nějaké foto vývoje této zajímavé... celý příspěvek > |
 |
Mandloň - Mělník, 2.9.2008  Tak letos se na Mělníku starým mandloňím urodilo. Jel jsem zrovna polabskou trasu do Ústí na kole, tak jsem se zastavil, pořídil pár foto a sebral několik pěkných plodů..
Tomáš |
 |
Prunus tenella (mandloň nízká) - má jedlé mandle?, 2.9.2008 Omlouvám se za pozdní reakci, ale jedlá rozhodně není, naopak je hořká a údajně může být i zdraví škodlivá..
Tomáš |
 |
|
 |
Lze pěstovat mandloně ve 400 m.n.m.?, 28.8.2008  Zdravím, 400 m.n.m není zase tolik. Záleží na jakém svahu máte zahradu. Ideální je jv, jz. Určitě bude vhodná chráněná pozice u baráku nebo zdi. Mám mandloně 2 a bydlím ve středním polabí. Zatím mi ale nikdo neprozradil jak je ostříhat.... celý příspěvek > |
 |
Granátové jablko, 28.8.2008  Ano je to to zakrslé, ale o to víc kvete.. a už máme i jablíčka. mám ho na slunné jihovýchodní terase společně s fíkovníkem a citroníkem.. |
 |
Granátové jablko, 12.8.2008  Zdravím všechny příznivce marhaníků. Věnuji se pěstování již několik let a mám s ním celkem dobré zkušenosti. Bydlím ve středním polabí (kolínsko).
Pokud někdo máte nějaké foto vašich výpěstků, budu rád když mi je pošlete na můj mail.
Děkuji... celý příspěvek > |
 |
Mandloň - prunus amygdalus, 3.6.2008 Zdravím, je to tak, jám mám osobně na zahradě 2 už 3 rokem. Původ mateřské pecky HR- Murter. Jsou plané ale rostou krásně, mohu poslat nebo i vyměnit foto..
tomas.olt@seznam.cz |
 |
Granátové jablko, 3.6.2008 Zdravím, mám zkušenost že právě třetím rokem mi začal poprvé kvést. Mohu poslat foto ev. uvítám na oplátku od vás jiné. Mám marhaníků několik a už se mi je podařilo i přezimovat venku..
tomas.olt@seznam.cz |
 |