|
Rákosové a bambusové rohože, 22.4.2009 Trochu mě to donutilo se zamyslet, protože u nás bývá rovněž dost větrno, ale nic podobného se nám dosud nestalo. Máme zřejmě výhodu v tom, že rohože jsou na západní straně plotu, čili za předpokladu, že častěji fouká ze západu i při vichřicích a... celý příspěvek > |
 |
Rákosové a bambusové rohože, 21.4.2009 Z podobného obchodu máme zakoupeny rohože ze štípaného bambusu. Cloní dobře a zároveň propouští dost světla. Jsou upevněny drátky na natřeném pletivu cca 4 roky, zatím nejeví známky opotřebení. M.R. -rovněž jsou svisle |
 |
|
 |
Van málo plodí, 21.4.2009 Mám Van cca 6 roků a také mohu potvrdit: větvičky doslova obalené květy a probírka, pokud není přirozený propad, je v zájmu nepatrného malého nového přírůstu opravdu nutná. Četla jsem, že i ráda "vyholuje", ale zatím to u mé nehrozí. M.R. |
 |
Čo sa jej mohlo stať, 20.4.2009 Taky jsem byla po slunečných týdnech včera v "šoku", Jekylle. Mám padlí i přes pěkné počasí a postřik už teď na Idaredu-tak brzo to ještě nikdy nebylo. M.R. |
 |
Mulčovací kůra u ovocných stromů, 19.4.2009 Nesmíte nikdy věřit všemu úplně doslova. Vyslechněte, přečtěte názory ostatních a pak se na jejich základu rozhodněte dle svého uvážení. Jsou to Vaše stromy. M.R. |
 |
Čo sa jej mohlo stať, 19.4.2009 Pro mě ty obrázky nejsou celé dost ostré. Skoro bych si ale tipla, že sem tam vidím padlí. M.R. |
 |
Mulčovací kůra u ovocných stromů, 16.4.2009 2-3x v roce přihodím Cererit a na podzim nakopčím kompost. To je vše. Po deštivém a vlhkém počasí postříkám Baycorem, občas se objeví černá skvrnitost, ale cca 2 postřiky v roce to rovněž spraví. M.R. |
 |
Mulčovací kůra u ovocných stromů, 16.4.2009 U pnoucích růží mulčovací kůru mám spoustu roků. Zatím jsem nezpozorovala žádný její špatný vliv na tyto růže. Rostou jako "divé" a kvetou nádherně. Jiné růže nemám, tak na dalších to posoudit nemůžu. K ovocným stromům bych kůru nedávala-už i kvůli... celý příspěvek > |
 |
Lesni mravenci, 8.4.2009 Ještě pár dnů, dokonce týdnů potrvá než pokvetou cukety. Přesto ale můžu potvrdit, že mravenci-obyčejní, malí, ne lesní-zalézají do velkých žlutých rozkvetlých květů cuket a na jejich vnitřcích si pochutnávají. Květy jsou skutečně... celý příspěvek > |
 |
Krmítko pro ptáčky, 6.4.2009 No prima! Máte dobré nápady, takové krmítko jsem dosud u nikoho neviděla. Ta "střecha" je jen 2x šikmý řez pilou z obou stran, že? M.R. |
 |
|
 |
jaký strom na slunné stanoviště, 31.3.2009 Přestože roste jako divá, moc stínu neposkytne. To by musela být sakra velká a sakra stará. Ty úzké listy přisedlé k větvím propouštějí dost slunečního záření. A listí také neopadá najednou. |
 |
Je velká chyba sázet po jedné paprice?, 31.3.2009 A to je sympatický názor. Tisíc lidí, tisíc nápadů a každý si to stejně musí zkusit sám. M.R. |
 |
jak se zbavit mechu, 30.3.2009 Jak na jiném vláknu radil Alí: zadejte do vyhledavače a na "chvilku" budete mít počteníčko o mechu v trávníku. M.R. |
 |
kde pěstovat dýně, 30.3.2009 Soused na chalupě na loni posečené trávě nakupené na hromadě pěstuje cukety. Rostou dobře, ale myslím, že mají přemíru dusíku, mají ohromné listy a brzo chytí plíseň. Sama za sebe jsem v tomto směru konzervativní a myslím, že dýně a cukety je lépe... celý příspěvek > |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 30.3.2009 Připojuji se k Martinovi, jsem stejného názoru. Pokud by se i pak nějaká kadeřavost vyskytla, bude určitě pouze ojediněle na několika listech a ty už zvládnete utrhnout a zničit. M.R. |
 |