Stálezelená mrazuvzdorná popínavá rostlina
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.236 (?) 10.2.2009 19:09, zobrazeno: 54072x
Dobrý den,
na jaře budeme na balkoně na bočních stranách pergoly, aby na něm tak nefoukalo a ráda bych je nechala zarůst nějakou stálezelenou mrazuvzdornou popínavou rostlinou. Máme malé děti, takže nesmí být ani jedovatá, hlavně ne listy. Případné květy nebo plody už uhlídám:-)
Budu ráda za jakoukoliv radu, doufám, že taková vůbec existuje:-)
Vendula
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.160 (?), 15.2.2009 9:52
Dobrý den, do polostínu až stínu doporučuji stálezelenou Loniceru henryi, na slunce poloopadavou Loniceru x brownii, ale mají jedovaté plody. Obě se mi na balkóně osvědčily, mám je tam řadu let v zelácích a vedené na mříži. Nevím, z jakého materiálu budete mít tu pergolu, spíš to asi budou taky jen mříže, břečťan se totiž neovíjí, ale přichytává kořínky. A k té jedovatosti - odhadem tři čtvrtiny rostlin je nějak ým způsobem jedovatých, je to potřeba dětem vysvětlit. To byste s nimi nemohla ani do lesa, nemluvě o pokojovkách :)). Mluvím z vlastní zkušenosti, sama mám 3 temperamentní potomky...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.160 (?), 16.2.2009 10:06
Dobrý den, paní Lído. Brslen evropský je jedovatý, jak je to s Fortuneovým, to nevím...(Odvar se dělá například i z náprstníku, že, a jak je zároveň léčivý i jedovatý například bez!!!). Brslen sice dorůstá vysoko, ale jen pokud se má o co opřít, takže by byl vhodný i v tomto případě na balkón. V dostatečně velké nádobě poroste, ale zároveň může na výsluní trochu trpět a taky je tu riziko poškození pozdními mrazíky. Ale to bychom musely lépe znát dané podmínky a jinak je to moc krásná a vděčná rostlina. S pozdravem Jana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.236 (?), 17.2.2009 20:35
Dobrý den,
děkuji za všechy odpovědi, bohužel asi budu muset slevit z požadavku nejedovaté rostliny - jinak náš balkon asi ničím nezaroste:-)
Balkon máme na západ, takže, když je hezky, tak celé odpoledne na něj svítí...
Vendula
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 17.2.2009 23:33
Nebo slevit z té stálezelenosti a dát tam třeba révu. A za pár let, až děti odrostou, může se něco stálezeleného přisadit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.236 (?), 20.2.2009 6:40
A révu můžu pěstovat v truhlíku (,květináči(? a nevymrzne?
Vendula
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|