Kytka vypadá zdravě/na škůdce to nevypadá. Podle svěšených listových růžic tipuji, že je buď přelitá, nebo uschlá. Vzhledem k barvě si troufám tvrdit, že přelitá. Víte, ono zalévat jednou týdně, to je sice pěkné, že má člověk nějaký rytmus a nezapomene zalít, ale zdaleka ne všem pokojovkám to vyhovuje, ty mají rytmy každá jinak (podle teploty, světla, velikosti květináče, kořenového balu - těch faktorů je moc). To je něco, co se snažím vysvětlit mojí babičce už několik let. Ptá se: "Jak je možné, že mi kytka umřela? Vždyť ji zalévám jednou týdně." Kytky je potřeba pozorovat a když si nejsem jistý, tak zkrátka sáhnu prstem do hlíny a pokud je jen trochu vlhká, nezalívat. Naopak pro některé květiny je zálivka jednou za týden absolutně nedostačující. Další extrém je moje tchýně, která kytky zalije "do zásoby", když opuští na delší dobu dům. Pokud nejde o bahenní květiny, tak dřív nebo později odejdou. Jinak nechci nikoho obviňovat nebo kárat, Vaší noliny je mi upřímně líto, snad to ještě rozchodí.