Prosím o radu - co je to za rostliny?

host - 220.164 (?)
23.10.2011 15:38

Tak už se mi to podařilo najít po zdlouhavém prohledávání obrázků pryšců - Euphorbia, celé čeledi pryšcovitých - Euphorbiaceae, podčeledi Euphorbioidae apod. Myslím, že se jedná o Pedilanthus (tušil jsem, že jméno začíná na "P", ale dál jsem si nemohl vzpomenout). Nejspíše tedy druh Pedilanthus tithymaloides, česky by to byl třeba pedilanthus pryšcovitý. Anebo by se mohl jmenovat česky třeba "střevíčkovník": píše se, že "květy jsou ve tvaru střevíčku; i vědecký název tomu odpovídá: první část (pedil...) má cosi společného s nohou, anthus je květ. Na obrázcích vypadají květy dost zajímavě. Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MissVeru - (8) - 77.182 (?), 23.10.2011 13:01

1. Je to přesně, jak píšete - nedávno se na jejích listech objevila plíseň, tak jsem všechny napadené odstranila. Z pahýlů vytékalo bílé "mléko". Velmi rychle vyrašily nové lístečky, jsou ty světle zelené. Ty listy rostou opravdu velmi rychle a zdá se mi, že jí vyhovuje zaléváné ve větší míře. I kyž nevím, jestli jsem tím právě nezpůsobila tu plíseň. Po nějakých květech ani vidu ani slechu.

5. Děkuju, uklidnil jste mně, že mojí květince nic nebylo. Teď tedy lituju, že jsem jí ty staré listy odstranila, bála jsem se, že jsou něčím napadené. Snad jí to moc neblížilo.

6. Nevyznáte se trochu i v orchidejích? Nedávno jsem jednu dostala, ale vůbec netuším, co s ní. Už jí upadaly všechny květy a zdá se mi, že u kořenů listů začíná plesnivět. Listy se navíc jakoby skládají a praskají uprostřed, nerada bych o ni přišla.

host - 192.35 (?), 23.10.2011 14:23

1. je druh pryšce.Pryšců je mnoho druhů.Olina

host - 220.164 (?), 23.10.2011 15:38

Tak už se mi to podařilo najít po zdlouhavém prohledávání obrázků pryšců - Euphorbia, celé čeledi pryšcovitých - Euphorbiaceae, podčeledi Euphorbioidae apod. Myslím, že se jedná o Pedilanthus (tušil jsem, že jméno začíná na "P", ale dál jsem si nemohl vzpomenout). Nejspíše tedy druh Pedilanthus tithymaloides, česky by to byl třeba pedilanthus pryšcovitý. Anebo by se mohl jmenovat česky třeba "střevíčkovník": píše se, že "květy jsou ve tvaru střevíčku; i vědecký název tomu odpovídá: první část (pedil...) má cosi společného s nohou, anthus je květ. Na obrázcích vypadají květy dost zajímavě. Josef.

host - 218.19 (?), 23.10.2011 15:42

Tak pan Josef na to přišel, je to ono dávám yes

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty