Osvědčenými rostlinami jsou IBIŠEK ČÍNSKÝ, u kterého se ovšem nesmí zapomenout na udržování vlhkého kořenového balu a potom také HVOZDÍK - domácí druhy.
Sháním nějakou pokojovou květinu,která vydrží prudké slunce. Mám okno na jih a zatím mi tu žádná květina dlouho nevydržela (mimo kaktusů).Existuje vůbec nějaká? Prosím poraďte,děkuji.
Osvědčenými rostlinami jsou IBIŠEK ČÍNSKÝ, u kterého se ovšem nesmí zapomenout na udržování vlhkého kořenového balu a potom také HVOZDÍK - domácí druhy.
Květina s názvem Tlustice, snese přímé slunce a chce málo zalévat. Mám okna na jihozápad a zasklený balkon, v létě jí tam velice svědčí. V zimě na tom samém okně ale v obýváku.
Mám dobrou zkušenost s nepřevilými pelargoniemi. Vydrží opravdu hodně, při pouhé minimální péči a občasném přihnojení. Muškáty byly chloubou každé venkovské chalupy.
Prutké jižní slunce vydrží třeba zelenec a nebo některé druhy bromélií,také aloe a některé palmy,mám u okna také fikus benjamin a slunce mu nevadí.Jestliže máte květiny za záclonou,je daleko více druhů,které slunce snesou.
Máme také jedno okno ,kde sluníčko pálí celý den.V zimě je pod oknem rozpálený radiátor, na parapetu mi obdivuhodně jde přímo přepychově potos.Letos mám zvenku macešky,ani muškátům se tam loni tak nedařilo.