Pachira

host - 67.226 (?) 
4.10.2008 11:16

Podívejte, já už jsem tady kdesi psal, že všechny ty příčiny flíčků na listech, žloutnutí, usychání konečků, opadávání listů aj. bývají také fyziologickou reakcí na něco a není snadné tyto příčiny zjistit. Samozřejmě nemusí to být jen zálivka a hnojení, ale i umístění a světelné podmínky, vlhkost, průvan, otáčení atp.Mimochodem, že se s květinami má otáčet, aby byly pěkné ze všech stran, je rovněž zde doporučovaný mýtus. Většině květin otáčení nesnáší a pokud už otáčet, tak vždy jen o kousek.
S příchodem sametu se na našem trhu objevilo mnoho krásných, mi doposud neznámých a exotických rostlin. Bohužel, svými nároky značně převyšují nároky kdysi nejběžněji pěstovaných fikusů, zelenců, tchýních jazyků či scindapsusů. Při pohledu na dnes prodávané pokojové květiny si kladu otázku, jak vůbec může někdo něco tak zdravého a krásného vypěstovat. Jenže všechny tyto květiny jsou pěstovány v klimatizovaných sklenících, při optimálních teplotních, světelných a vlhkostních podmínkách, s využitím nejmodernějších technologií a za dohledu odborníků. Bohudík, jsou země, kde se tato náročnost stále ještě vyplatí. No a když si pak přineseme takovou květinu domů, je pochopitelné, že začne blbnout.
Já mám nejraději ty květiny, které si vypěstuji od mala, přímo z řízků, semene a podobně. Jsou odolnější a osobně mám z nich větší radost. Mnoho radosti přeji i vám.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika