Medinilla magnifica

host - 198.108 (?) 
29.1.2010 16:15

Dobrý deň všetkým,

Rada by som sa opýtala na niekoľko rád ohľadne starostlivosti o túto prekrásnu "izbovku". Dostala som ju ako darček a bolo mi povedané, že potrebuje veľa svetla, nie však priame slnko-(čo sedí aj s vašimi radami). No neviem ako ju zalevať. Zálievka má byť do mištičky alebo priamo na substrát? Poliala som ju raz za týždeň, ale kvety akoby vyschli.(mám ju 2 týždne) Pátrala som po príčine a ostala som prekvapená keď som našla v črepníku so zeminou ešte jeden ohodne menší črepník. Keď som rastlinku vybrala z veľkého črepníka, že ju presadím- substrát bol okolo celého malého črepníka prekorenený.Poradí mi prosím niekto, ako pokračovať ??? Môžem nasilu odstrániť ten menší črepník?

Vopred ďakujem za cenné rady

Ľubica

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 209.2 (?), 29.1.2010 18:40

V substráte som aj ja našiel ten malý kvetníček. Pri presádzaní som sa ho pokúšal odstrániť, ale nakoniec som to vzdal. Bez poškodenia koreňov to nejde. Podľa mňa rastline nijako neprekáža. Čo sa týka zálievky. Zalievam vtedy, keď vidím, že je povrch substrátu suchý. Ešte by som dodal, že ja osobne zalievam medinillu výhradne dažďovou vodou alebo roztopeným snehom (potom pozor na teplotu vody). V lete denne rosím, ale ešte predtým, ako na ňu začne svietiť slnko. V zime rosím menej. To je asi všetko.

host - 209.2 (?), 29.1.2010 18:45

Ešte som zabudol dodať, že zalievam zvrchu.

host - 198.108 (?), 31.1.2010 10:59

Srdečná vďaka

dúfam, že rastlinke sa bude dariť.

host - 98.185 (?), 6.4.2010 13:10

Dobrý den tak tuto nádhernou květinu jsem si právě koupila již po druhé a tak bych se potřebovala zeptat. Zda když mi opět celá opadne (ta první mi do měsíce celá opadala květy i listy a já jí vyhodila a prý se opět chytí a znovu vyraší) no tak jestli jí mám někde omladit nebo zastřihnout. Má někdo takové zkušenosti? Děkuji za radu Ivet

host - 209.2 (?), 17.4.2010 15:25

No, ja osobne som skúšal odstrihnúťčasť dvoch výhonov a len jeden zregeneroval. Ja by som ju radšej nerušil. Neviem ako ostatní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz