Ibišek

Rendy9 - (5) - 94.234 (?) 
10.1.2012 11:39

Dobrý den,

překrásný květ mám podobný, ale červený-plný, neměla by jste nějakou odnož navíc?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 20.1.2012 9:38

Paní Lído, ten plnokvětý žlutý ibišek jsem měla taky čtyři roky, jenže mi jednu zimu nepřežil. Asi jsem jej zalévala častěji ve sklepě, a to byl konec. Zbyl mi jen růžový plnokvětý a prázdný cihlový a bílý. Taky měl období, že se bránil zuby nehty abych jej zachránila a odměnil se mi takto.

host - 54.27 (?), 20.1.2012 10:18

Rozinko, odměnil se ale krásně. Jste šikovná.yes

host - 220.182 (?), 20.1.2012 23:04

Rozinko, vy je dáváte do sklepa? To já ho mám normálně celou zimu (vlastně celý rok) v pokoji na parapetu :-)). Ani na zahradu ho nestěhuji... Ale ten bílý je krásný!                                         Lída

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 21.1.2012 18:29

Já už v obýváku nemám kde dávat kytky, protože už mám překytkováno tak musí zákonitě do sklepa ale přes léto je dávám ven hned po zmrzlých mužích aby si zvykly na přímé slunce. Přihnojováním vše krásně doženou.

Rendy9 - (5) - 72.1 (?), 5.2.2012 10:20

Dobrý den, prohlížím si vaše fotky s ibišky a musím říct, že máte pěkné barvičky.Dávám je jako vy ven, jsou pak kvalitnější listy.Teď ale nevim kdy je ořezat, myslim v tom únoru, je teda zvláštní, mám jeden ibišek doma asi 1,5m a ten ven nedávám, je stále zelený a neopadava a ty co mám přes léto venku tak je venku mám překrásné a pak idkyž je dám domů strašně kvetou a opadávají listy, pak obrazí listy a momentálně mám jen na konečcich větviček pár listků.Jinak jsoem koukal u toho růžového, že máte zvláštní listy, co to je za odrudu?neděláte řízky, že bych si od vás drze objednal?

Jirka z Jaroměře u HK

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 5.2.2012 19:00

Dobrý večer, odrůdu růžového ibišku vám neřeknu. Koupila jsem si ho v zahradnitví bez cedulky. Já ibišky stříhám v polovině února, a to o 1/3. V květnu po mrazech je dám na přímé slunce a postupně hnojím jako každé balkonovky hnojivem na květ. Zkuste udělat pořádný řez i ibišku v bytě a přihnojujte jej pravidelně a uvidíte, že pokvete zaručeně. Chce ho stríhat pravidelně jednou do roka. Jelikož mám hodně květin v bytě a na ibišky už není místo tak mi na chodbě od začátku září dělá okrasu svými nádhernými květy a pak putuje do sklepa, kde shodí listy, takže řízky nedělám. R

Rendy9 - (5) - 94.234 (?), 10.1.2012 11:50

Jeé tak to se omlouvám, to co se vytahuje jak píšete je narychlo zasazený muškát, ano máte pravdu vytahuje se, ale květináč jak s ibiškem tak i tím muškátem je přímo na okně na parapetu, přesto to takto vypadá.:o(((

host - 82.33 (?), 9.1.2014 14:35

Dobrý den, mám 8 letý ibišek tento rok ho budu poprvé stříhat. Nevím zda ho mám ostříhat na jednou nebo na dvakrát. Co pro něho je lepší? 
Za tu dobu co ho mám jsem ho přesazoval tak 3 krát a už bych nejraději jeho květináč za větší neměnil, a proto potřebuji poradit zdali je možné nějakým způsobem abych ibišku neublížil ostříhat nebo seřezat kořenový bal. Dal bych potom jen novou zeminu a vešel by se do původního květináče. Prosím Vás o radu. Předem děkuji Martin.

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 165.42 (?), 9.1.2014 20:03

Kdyby to byl pes, máte nejspíše na krku žalobu pro nedostatečnou péči a výživu. A za malou boudu. Pokud trváte na tom, že má zůstat v této nádobě, myslím, že bude dost prorostlá kořeny. Opatrně vydrolte zeminu z míst, kde mezi kořeny zbývá a pokuste se na její místo natlačit něco živného, lepšího. Kdybych to měl ořezat, tak si píchnu špejli doprostřed květináče, natáhnu provázek k jeho okraji a vše co přesahuje přes něj odstříhnu. Hned po přesazení. a tři týdny po přesazení bych začel s pravidelnou výživou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz