Co s touto Yukou?
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
new dawn - Stříbrný Zahrádkář (311) - 176.18 (?) 26.2.2009 23:07
No tak tu snahu okolí znám také. Když jsem kdysi ještě od rodičů někam odjížděla, u každého květináče jsem měla cedulku, zda zalévat dolů nebo nahoru a jak moc :-)).Jinak už přesazuji také - před dvěma dny a dnes další várka - vždyť už je jaro za dveřmi a to mě pak čeká zahrádka.
Tu juku teď nechte trochu proschnout a pak zalévejte, jak jste zvyklá (ne tatínek). Uvidíte, jestli poroste dál. Pokud by měla tendenci odcházet, tak řízky lze dělat i z holého kmínku, pokud není uvnitř špatný. Ale to vás nechci strašit! Napište pak, jak to bude dál. Hlavně, že jste zjistila, co s ní bylo... Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 8.2 (?), 2.3.2009 14:45
:) díky za podporu, doufám, že mi neodejde a že se z toho zbrchá, páč by mě to moc mrzelo! Jak dlouho ji mám nechat proschnout? No už aby tady to jaro bylo, nemůžu se dočkat. Nemám ráda zimu a už vůbec ne ve městě, všude je jen bláto...
Mějte se hezky
Eva
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 176.18 (?), 2.3.2009 17:30
Až zaťukáte na květináč a bude znít dutě, zalejte. Jestli byla hodně namočená, tak asi týden - podle prostředí. Snad už bude lépe, talovínky už mi kvetou, a to mám zahrádku za městem, kde je chladněji. A to jsou taková malá sluníčka jako předzvěst toho pravého voňavého jara :-)) Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 179.172 (?), 27.7.2009 14:46
Zdravím všechny milovníky palem, jsem zoufalá, proto hledám radu na netu.Minulý týden jsem koupila krásnou Yuku v Ikei a jde mi od desíti k pěti.Malé výhonky začínají schnout a listy pomalu flekatí.Taky se v hlíně hemží nějaké mušky a ty milimetrové bílé háďátka(nevím jak se to jmenuje).Přesadila jsem ji, ale hlína nešla úplně oklepat, tak nevím jestli to k něčemu bylo.Už v minulosti jsem pěstovala Yuku, šla nádherně až do doby, kdy jsem ji musela na půl roku opustit a bylo po ní. Zkusenosti se zalíváním mám, ale tady to chce odbornější zásah a já netuším co mám dělat.Neznám ani žádné chemické připravky.Dík předem za jekoukoli pomoc.JANA
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 117.119 (?), 28.7.2009 14:42
Ahoj Jano, nejsi ze západu Čech?
Jinak k tvému problému, ty malé mušky, potvory hnusný znám a mám s nimi nějaké zkušenosti. Existují přípravky na takhle malý hmyz, ale ty mi nezabíraly. Vystříkal jsem je sprejem na mravence a tutu havěď a už se tam nic ani nehlo. Jen dej pozor, protože je to jedovatý sprej pro životní prostředí, tak to moc nepřežeň. Já jsem tim vystříkal malé sazenice palem a nic jim není. S kytkama s Ikei mám taky zkušenosti, všechno se to vozí s klimatizovaných hal, kde to jede jak na běžicim pásu. To že si jí přesadila je dobře, ta stará hlína je prolezlá všim možnym a hlavně nasáklá odstátou a hlavně skyslou vodou. Protože je tam zalejvaj každej den a nějaký kytky tam stojí skoro furt ve vodě. Ty fleky a odumírání odnoží je všechno ze šoku z nového prostředí, úplně nejlepší je jí dát někam k velkýmu oknu se záclonou a hezky ať je na čerstvym vzduchu, na noc okno zavřít. Ale venku by se jí také nic nestalo.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kačanka - (1) - 166.21 (?), 20.3.2010 21:55
- Ahoj mám problém s yukou od spodu mi žloutnou azasychají listy a asi do pulky jsou konce listu zaschlé.Děkuji Katka.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |