zalévání rezavou vodou
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.163 (?) 19.4.2007 10:59, zobrazeno: 31470x
Ahoj všichni, zajímalo by mne, jaký máte názor na vhodnost či nevhodnost zalévání zeleniny vodou z železných nádob, které korodují. Škodí zvýšené dávky oxidů železa nějak rostlinám nebo plodům (rajčatům, jahodám, salátu, hrášku apod.)
Dík za názory, Libor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 37.74 (?), 25.4.2007 1:31
Zalévání rezavou vodou zcela nepatrně zvyšujeme přítomnost železa v půdě. V rezavé vodě je železo obsaženo ve více mocenství, nejen trojmocné. Zelezo je relativně snadno reaguje v agresivním prostředí. čím je puda bohatší na humus a vodu, tím se železo lépe vstřebává a přechází do složitějších sloučenin. V přiměřeném množství toto považuji za přínos ( železo je nutný stopový prvek), ve velkém množství a při málo humozní půdě to může ale mít kotraproduktivní účinky.
To je můj názor,
Pepa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.221 (?), 28.7.2007 19:11
Zdravím, právě se s manželem dohadujeme, jestli je rozumné zalévat zahradu a záhony rezavou vodou z rezavého barelu. Já trvrdím, že to asi nebude úplně v pořádku a tyhle odpovědi, co jsem si přečetla, mě moc nepřesvědčily. Ráda bych znala odpověď od odborníka, fundovanou, abych se nemusela s mužem dohadovat. Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.221 (?), 29.7.2007 15:15
Dobrý den pane,ráda bych věděla,jestli jste v téhle věci odborník,nebo jenom soudíte podle svých zkušeností v zahradničení.Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.22 (?), 29.7.2007 15:40
Myslím si, že nejlepší pro vás bude si koupit sud nový, anebo ho natřít, pak nebudete muset hloubat nad takovou malicherností.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.221 (?), 29.7.2007 18:01
Zdravím,nejde mi ani tak o to,kdo má pravdu,ale nerada bych v době,kdy se všechna zelenina musí chemicky ošetřovat,aby se člověk dočkal nějaké úrody,ještě situaci zhoršovala nevhodnou zálivkou.Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|