Výsev rajčat
|
|
|
|
Žanpet - (22) - 252.191 (?) 27.2.2009 22:51
zdravim...
ja vysevam rajcata uz od unora... napriklad rajce Byčí srdce se dokonce doporucuje v unoru..a zbyle rajcata vysevam koncem unora a zacatek brezna..---- seju to do plastovych vanicek z masa----
tak me to tak az neprijde ty data nejak podstatna,.. jsem tak trochu manijak do sazeni a tak zeleninu uz se snazim posazet, kdy mi cas dovoli a dite...
ale po pravde nevim teda, kdy sklizim plody--- ja to nepatram... nikdy jsem na tim neuvazovala... a kdybyste se me zeptali, kdy jsem zklizela urodu loni, tak to nevim...
ale jak rikam, kdyz mate male dite aktivni, tak prehled o datech nemate a jen se divate zda plody zrajou ci ne......
ale abych pravdu rekla nejlepsi urodu jsem mela z rajcat zlutych hrusticek..a muzu vam jen dokonce se plodili ty, co mi polamal pes, co mi vbehl do rajcat... stacilo jen privazat klacit a zlomeny stonek a ono jeste to plodilo.,.. to jsem az zirala...
jen nevim zda jsem vam neco poradila - nebo rekla jen muj nazor..
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žanpet - (22) - 252.191 (?), 27.2.2009 22:51
zdravim...
ja vysevam rajcata uz od unora... napriklad rajce Byčí srdce se dokonce doporucuje v unoru..a zbyle rajcata vysevam koncem unora a zacatek brezna..---- seju to do plastovych vanicek z masa----
tak me to tak az neprijde ty data nejak podstatna,.. jsem tak trochu manijak do sazeni a tak zeleninu uz se snazim posazet, kdy mi cas dovoli a dite...
ale po pravde nevim teda, kdy sklizim plody--- ja to nepatram... nikdy jsem na tim neuvazovala... a kdybyste se me zeptali, kdy jsem zklizela urodu loni, tak to nevim...
ale jak rikam, kdyz mate male dite aktivni, tak prehled o datech nemate a jen se divate zda plody zrajou ci ne......
ale abych pravdu rekla nejlepsi urodu jsem mela z rajcat zlutych hrusticek..a muzu vam jen dokonce se plodili ty, co mi polamal pes, co mi vbehl do rajcat... stacilo jen privazat klacit a zlomeny stonek a ono jeste to plodilo.,.. to jsem az zirala...
jen nevim zda jsem vam neco poradila - nebo rekla jen muj nazor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radouš - Stříbrný Zahrádkář (257) - 130.20 (?), 2.3.2009 9:14
Po víceletém experimentování pěstuji rajčata pro širší rodinu už jen v nevytápěném skleníku. Výrazně se tím omezí plísně a také urychlí sklizeň. Pár kousků Stupického nesmí chybět, v ostatním experimentuji, každý rok více odrůd, které nakonec zaměním, takže vědecké výsledky jsou v niveč, ale hlavně když jsou rajčata až do prvních mrazů.
Výsev a sazenice: Mám podezření, že doma za oknem stačí vyrobit malé rostlinky a tyto po přepikýrování do jogurtových kelímků (0,5 l) s poloviční dávkou zeminy už dále zvykat ve skleníku a postupně jim dodat zeminu. Dal bych je i na místo, ale ještě hrozí zničení mrazem. V případě špatné předpovědi je v přepravkách ze skleníku přenesu do garáže. Pár kousků už začátkem dubna zkusím vysadit na místo s rizikem nutnosti náhrady. Dokonce si myslím, že semeno, upadlé ve skleníku, vzejde kdy chce a nakonec všechno dohoní. Májové slunce udělá ve skleníku bez problému 30 stupňů a to pak všechno roste skoro viditelně před očima. Pro venkovní výsadbu je samozřejmě nejlepší sázet sazenice, které mají již malé plůdky.
Sazenice, pěstované od mala ve skleníku, jsou nízké a silné, dobře prokořeněné. Ještě lepší, než kelímky, jsou rozpojitelné plastové pásy na rovné desce či vaničce. Otevřené dno dělá divy, přebytečná voda odteče či naopak, velká rostlina může nasát. Jen mi chybí vhodný materiál, pevná kabelová folie se již nevyrábí. Nemáte typ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|